60 YILA KADAR HAPİS

Siirt’te ilköğretim öğrencisi 4 kıza, aralarında okul müdürü yardımcısı, esnaf ve kantincinin de bulunduğu 20 kişinin dört yıl boyunca tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Utanç veren olayın ardından 18 kişi tutuklanmıştı.

Müdür yardımcısı F.K. ise halen firarda. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 sanık hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve hürriyeti tahdit’ suçlamasıyla 15 yıldan 60 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Soruşturma sürerken yaşları 12-17 arasında değişen 15 çocuğun da tecavüze karıştığı ortaya çıkmıştı.

SANIK SAYISI 35’E ÇIKTI

Davanın ilk duruşması dün gizli olarak yapıldı. Duruşmaya tecavüz mağduru kızlardan ikisi katıldı. Mahkeme, 15 çocuk hakkındaki davayı da 20 sanıklı tecavüz davasıyla birleştirdi. Sanık sayısı 35’e çıktı. Duruşmada mağdur 4 kızı, Diyarbakır ve Siirt barosuna kayıtlı 18 avukat temsil etti.

Çoğu esnaf ve kentin ileri gelenleri olan tecavüz sanıklarını ise sadece 7 avukat savundu. Sanıkların savunmasının ardından mahkeme tutuklu 5 sanığın tahliyesine karar verdi. Dava 29 Temmuz’a ertelendi.

Ferit ASLAN- Turan KOYUNCU/DHA