Bursa'da meydana gelen trafik kazasında, 15 yaşındaki lise öğrencileri Didem Zeynep Çakar ile Ezgi Nil Topuz'un ölümlerine sebep olduğu iddia edilen sürücünün yargılanmasına başlandı. Sürücü Güner Çalışkan, ilk duruşmasında iki genç kızın ölümüne neden olduğundan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

Halil ÖZÇOBAN / BURSA (AHT)

Nilüfer İlçesi'nde yaşanan kazada, birlikte ders çalıştıktan sonra okullarına gitmek için yine birlikte yola çıkan Fatih Fen Lisesi öğrencileri 15 yaşındaki Didem Zeynep Çakar ile Ezgi Nil Topuz'un ölümlerine sebep olduğu iddia edilen sürücü hakim önüne çıktı. İfade veren Sürücü Güner Çalışkan, kazadan büyük üzüntü duyduğunu belirtirken; kızların önüne aniden çıktığını iddia etti. Sanık sürücü Çalışkan, "Hızımın kaç olduğunu tam bilmiyorum. İki genç kız otobüsün önünden aniden önüme fırladı. Frene basmama rağmen çarpmaya engel olamadım. Hemen 112'yi arayıp yardım çağırdım. Olay çok ani gelişti" dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: KIZLAR ANİDEN YOLA ÇIKTI
Bursa 1. Ağır ceza Mahkemesi'nde taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmakla suçlanan sürücü Çalışkan'ın yargılaması sırasında olayı gördüğünü söyleyen 30 yaşındaki Cemil Acar da, Didem Zeynep ile Ezgi Nil'in aniden yola çıktıklarını ileri sürdü. Acar, "Ben bu kişinin kullandığı aracın arkasındaki aracı kullanıyordum. Yaklaşık 80 km hızla gidiyorduk. Önümdeki minibüsün sağ tarafında da belediye otobüsü vardı. İkisi yan yana gidiyordu. Ancak minibüs otobüsten biraz geride gidiyordu. Ben otobüsün önünden karşıya geçmek için yola çıkan iki kızı gördüm. Kızlar otobüsün önünden çıktıktan sonra minibüsü görünce biraz tereddüt yaşadılar. Koşarak karşıya geçmek isterken önümde seyreden sanığın kullandığı araç onlara çarptı" diye konuştu.

AİLELER DAVET GİTMEDİĞİ İÇİN KATILAMADI
Bu arada ölen genç kızların, davaya müşteki olarak katılması beklenen ailesi, tebligatın adresine ulaşmadığı için duruşmaya katılamadı.

Müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirten sanık avukatları, olay yerinde keşif yapılması talebinde bulunarak sanığın tahliyesini istedi. Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, olaya şahit olan otobüs şoförünün tespiti için Özel Halk Otobüsçüleri Odası'na yazı yazılarak, duruşmada dinlenmesine karar verdi. Ayrıca müştekiler için yeniden tebligat çıkarılmasını da kararlaştıran mahkeme, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı Mart ayına erteledi.