Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Esmeray'ın Kumbaracı 50'de oynadığı oyunla ilgili haberi nedeniyle, Vakit gazetesi hakkında dava açtı.

Bianet'in haberine göre, Esmeray'ın avukatı Yasemin Öz, gazete hakkında daha önce yaptıkları başvuruların takipsizlik kararıyla sonuçlandığını hatırlatarak, kararı "sevindirici bir gelişme" olarak nitelendirdi.

"Yaptırımla sonuçlanmasını umuyorum"
Öz, 20 Temmuz tarihli "Skandal Mekanda Skandal Oyunlar" başlıklı haberin ardından "hakaret" ve "LGBT bireylere karşı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla savcılığa başvurduklarını, ancak yalnızca "hakaret" suçundan dava açıldığını söyledi.

Vakit gazetesinin LGBT bireylere yönelik aşağılama, hakaret ve hedef gösterme haberlerini sürekli ve sistematik olarak yaptığını vurgulayan Öz, "Sistematikleşen ve süre giden bir durum olduğu için hakaretten değil, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan dava açılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Öz, "Vakit gazetesini demokratik eleştiri sınırları çerçevesinde değil aşağılayarak ve hedef göstererek haber yapıyor. Yaptırımla karşılaşmadıkları sürece bu tavrı sürdürecekleri aşikar. Bu nedenle Esmeray'la ilgili haberin yaptırımla sonuçlanmasını umuyorum" diye konuştu.

Davanın ilk duruşması martta görülecek.

İki kez suç duyurusunda bulunmuşlardı
Vakit gazetesi, daha önce Kaos GL'nin düzenlediği Homofobi karşıtı buluşmalar ve buluşmaya katılan Zafer Üskül hakkında da hakaret ve hedef gösteren haberler yapmıştı. Kaos GL avukatları, bu haberler nedeniyle Vakit gazetesi hakkında iki kez suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Savcılığı, şikayete uğrayan kişi Zafer Üskül olduğu için Kaos GL'nin şikayet hakkı bulunmadığını gerekçe göstererek takipsizlik kararı vermişti.