Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Van'da, taşlı ve yumurtalı saldırıya uğraması ile ilgili yapılan inceleme sonucunda hakkında, ''Evrakta sahtecilik'' suçlamasıyla dava açılan Van Eski Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert'in yargılanmasına başlandı.

CHP Van İl Kongresine katılmak üzere 2 Nisan 2010 tarihinde kente gelen Deniz Baykal'a, kongrenin düzenlendiği salona gelişi sırasında yapılan taşlı ve yumurtalı saldırının ardından yapılan inceleme sonucunda hakkında ''evrakta sahtecilik'' suçlamasıyla dava açılan Mert, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Duruşmada söz alan Mert, evrakta sahtecilik suçlamasını kabul etmediğini belirterek, ''Deniz Baykal'a yapılan saldırıdan hemen sonra olay yerine gittim. Burada telsizle olay bölgesine ek kuvvet gönderilmesini istedim. Bu emrimi de yoğun olduğumuz için bir gün sonra yazıya dökerek 02.04.2010 tarihini attırdım. Bunda art niyetim yok. Sahte bir evrak hazırlamadım'' dedi.

Daha sonra olay günü görev alan emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri tanık olarak dinlendi.

Mahkeme heyeti, başka tanıkların da dinlenmesi ve eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert hakkında, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın il kongresine katılması sırasında olaylar çıkması ve bu olaylarla ilgili yeterli önlemler almadığı iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Mert'in, önlemlerin alındığını gösteren gerçeğe aykırı bilgiler, beyanlar ihtiva eden 02.04.2010 tarihli ikinci görev emrini, eski tarihli olarak 04.04.2010 tarihinde hazırlattığı ve ilgili birimlere göndererek, evrakta sahtecilik suçunu işlediği iddia edilmişti.

İddianamede Mert'in, TCK'nın 204/1-2 ve 53. Maddesi kapsamında yargılanması isteniyor.





Habertürk