Van'da 24 Nisan 2008 tarihinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Kampusu'nda bulunan Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Melikşah Öğrenci Yurdu'nun açılışı yapıldı. Açılışa dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da katıldı. Açılış töreni yapılırken, konuşmaların yapıldığı boş alanda toplanan yaklaşık 200 kadar öğrenci de protestoda bulunmuştu. Öğrenciler, 22 Mart'ta DTP'nin izinsiz yaptığı gösteri sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Zeki Erinç, Ramazan Dal ile yaralıların fotoğraflarını taşıyarak `Nevruz katilleri buradan gidin' sloganı atarak tören ve konuşmalara engel olmaya çalışmıştı.

Öğrencilerin protesto gösterilerinin ardından Hüseyin Çelik'in suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma sonuçlandı. Cumhuriyet Savcısı Aladdin Demir tarafından hazırlanan 4 sayfalık iddianame, Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, `Katil Çelik Üniversitede defol', `Katil Çelik makarnanı al git', `Newroz katilleri hesap verecek', `Van senden utanıyor', `Hüseyin Çelik halka hesap verecek', `Katil değil bilim adamı istiyoruz', `Başımıza imam değil, bilim adamı istiyoruz' yazılı döviz ile sloganlar suç delili olarak sayıldı.

İddianamede, Çelik'in konuşması sırasında kalabalık arasında çalınan ıslıklarda, `Kamu görevlisine alenen hakaret' etmek olarak belirlendi. Hazırlanan iddianamede, 61 öğrenci hakkında TCK'nın `Kamu görevlisine alenen hakaret' ve `İstiklal Marşı'nı alenen aşağılama' fiillerini düzenleyen 125 ve 300'üncü maddeleri uyarınca cezalandırılmaları isteniyor.
Vatan