Antalya Röleve Anıtlar Müdürlüğü’nün, hiç yapılmamış binaları yapıldı gibi gösterip müteahhide 1 milyon 200 bin lira ödemesiyle ilgili skandalı Radikal yazdı, Kültür ve Turizm Bakanlığı jet hızıyla müfettiş görevlendirdi. Yüklenici firmaya, binalar yapılmadan ödeme için personele baskı yaptığı iddia edilen Antalya Röleve Anıtlar Müdürü Mehmet Ali Özgün açığa alındı.

 *Yapılmayan işe 1 milyon 200 bin lira iddiası

Antalya Röleve Anıtlar Müdürlüğü Demre’de Myre ören yerine müze veçevredüzenlemesi için ihaleye çıkmış, kazanan firma çalışmalara başlamıştı. Eski Bakan Ertuğrul Günay projenin yerini beğenmeyince gerçek ortaya çıkmıştı. Henüz ortada bina yoktu ancak yapılmış gibi müteahhide 1 milyon 200 bin lira ödenmişti. Radikal’in skandalı duyurmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettiş görevlendirdi. Bakanlık yaptığı açıklamada iş kapsamında birinci hakedişin 17.12.2012, ikinci hakedişin ise 04.02.2013’te düzenlediğini belirtti. Bakanlık kazı, moloz, taş sökümü, taş çürütme, moloz taş temizliği, taş kenetleme, taş yıkanması ve moloz taş restorasyonuna yönelik imalatlar, karşılama merkezi yapıları olan bekçi kulübesi, güvenlik kulübesi, kafeterya imalatlarına karşılık hakediş ödemeleri yapıldığını duyurdu. Bakanlığın açıklaması şöyle:
 
“Radikal gazetesinin ‘Yapılamayan işe 1 milyon 200 bin lira’ başlıklı haberinde yer alan iddialar ile Burdur Arkeoloji Müzesi’nde 2001-2002 yıllarında gerçekleştirilen eksik imalatları da içeren, Cumhuriyet gazetesinin 26.4.2013 tarihli ‘Burdur Müzesi’nde skandal’ başlıklı haberinde yer alan iddiaların incelenmesi amacıyla konu Teftiş Kurulu Başkanlığı’na iletilmiştir. Soruşturmanın selameti açısından soruşturma sonuçlanıncaya kadar Antalya Röleve ve Anıtlar Müdürü Mehmet Ali Özgün açığa alındı.”
 
Bakanlık yetkilileri daha önce kendilerine de ulaşan iddiaların araştırılmakta olduğunu belirtti.