Yalova Ağır Ceza Mahkemesi, Hilal G. ve sevgilisi Hikmet Öz.'nün internetteki ‘MSN' görüşmelerinin kaydı için geçen yıl eylül ayında Adalet Bakanlığı aracılığıyla ABD İstanbul Büyükelçiliği'ndeki FBI görevlilerinden istenen yazının yanıtı henüz gelmedi.

Olay, Yalova'da geçen mart ayında Mimar Sinan Caddesi'nde meydana geldi. Sefer G., dubleks evinin üst katında bıçaklı bir kişinin saldırısına uğradı. 7 yerinden bıçaklanan Sefer G., ağır yaralı olarak kaldırıldığı Yalova Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Yapılan araştırmada kapının zorlanmadan açıldığını belirleyen polis, evde bulunan bir miktar para ve bazı ziynet eşyalarının alındığını tespit etti. Evde bulunan diğer ziynet eşyalarının alınmaması ve yaralı Sefer G.'nin eşi Hilal G.'nin rahat hareketlerinden şüphelenen polis, kadını çapraz sorguya aldı. Sorgulama sonrası Hilal G.'nin Uşak'ta oturan ve MSN'de yazıştığı sevgilisi tarafından Hikmet Ö'yü Yalova'ya çağırıp boşanmaya yanaşmayan eşini bıçaklattığı öne sürüldü. Daha sonra yakalanan Hikmet Ö. ile Hilal G. sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya tutuklu olarak yargılanan ve haklarında 25 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar Hilal G. ve sevgilisi Hikmet Ö. katılırken, öldürülmek istenen koca Sefer G. katılmadı. Hilal G., mahkeme heyetinin Sefer G.'den boşanıp- boşanmadığı sorusuna, Aile Mahkemesi tarafından verilen boşanma kararının temyize gönderildiğini ve hala evli olduklarını söyledi.

Sanık Hikmet Ö., “Böyle bir şey yaptığımız için pişmanım” dedi ve tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluk hallerinin devamına, internet yazışmaları ile ilgili talebin cevabın beklenmesine karar verdi.

FBI'DAN YARDIM İSTENMİŞTİ
Mahkeme heyeti, geçen yıl eylül ayında yapılan ikinci duruşmada ABD ile Türkiye arasında adli yardım anlaşmasının bulunup- bulunmadığının öğrenilmesi için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına, böyle bir anlaşmasının var olması halinde mesaj içeriklerinin bilirkişi raporu eklenmek suretiyle Ankara veya İstanbul'da bulunan ABD konsolosluklarında görevli Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinden istenilmesi için gerekli girişimlerin yapılmasına karar vermişti. Mahkemeye henüz bu yazışma ile ilgili yanıt ulaşmadığı belirtildi.






Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) 07.07.2010