YARGI-SEN'e geçtiğimiz ay "faaliyetlerinizi durdurun yoksa kapatma davası açarız" uyarısı gönderen Ankara Valiliği, Ankara Nöbetçi İş Mahkemesi'ne dava açarak, "YARGI-SEN faaliyetlerinin durdurulmasını" istedi. Anayasa'nın sendika kurma hükümlerini düzenleyen 51'inci maddesinin anımsatıldığı dava dilekçesinde, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'na göre, yüksek yargı organlarının başkanlarının, üyelerinin, hâkimlerin ve savcıların sendika kuramayacakları ve üye olamayacakları belirtildi.

-YARGI-SEN DESTEK BEKLİYOR-

YARGI-SEN ise Ankara Valiliği'nin kapatma davasını, "İleri demokrasinin hedeflendiğinin üstüne basa basa açıklandığı, yasakçı anlayışın terk edileceğinin sıkça dile getirildiği bu dönemde, siyasi iradenin, sözde savunduğu ilkelerle çelişen bu uygulamasını takdirlerinize bırakıyoruz" ifadeleriyle değerlendirdi.
YARGI-SEN, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onayıyla iç hukukun bir parçası haline gelen ve Anayasa'nın 90. maddesinin son fıkrasına göre de uyuşmazlıklarda öncelikli olarak uygulanması öngörülen temel hak ve özgürlüklerden olan örgütlenme özgürlüğüne ilişkin tüm uluslararası sözleşmelerin gözardı edildiğine dikkat çekti. YARGI-SEN ayrıca, Ankara Valiliği'nin kapatma davasına gerekçe gösterdiği yasanın iç hukukta yeri kalmadığını savundu.

Var olma mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerine dikkat çeken YARGI-SEN, konuyu ILO'ya aktardıklarını açılan davada da tüm hukuk yolları sonuna kadar kullanacaklarını açıkladı. Hukukun egemen kılınacağına inandıklarını söyleyen YARGI-SEN, tüm kurum ve kuruluşlardan da destek beklediklerini ifade etti.(ANKA)
(YE/ÖMR)