Özel bir şirkette çalışan Halime A.İ. ve Nebihe M, patronlarıyla yaşadıkları sorun yüzünden şirkete ait bilgisayardaki bilgileri silmeye karar verdi. Bu amaçla patronları Zekeriya Ü.'nün yurtdışında olduğu sırada bilgisayarda bulunan şirkete ait tüm bilgileri sildiler.
 
Patron Zekeriya Ü.'nün dönmesinin ardından iki arkadaş işyerinden ayrıldı. Bilgisayar kayıtlarının silinmesi nedeniyle zarara uğradığını belirten Zekeriya Ü.'nün şikâyeti üzerine iki arkadaş hakkında dava açıldı. Şikâyetçi Zekeriya Ü. şirkette iş görüşmelerinin kayıt altına alındığı sırada sanıkların kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmesinin de kaydedildiğini belirterek bu konuşmaları delil olarak mahkemeye sundu.
 
BEŞ AY HAPİS
 
Sanıklar Halime İ. ve Nebihe M, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek böyle bir eylemde bulunmadıklarını, söz konusu konuşma kayıtlarının delil olarak kabul edilemeyeceği ileri sürdü. Mahkeme, sanıkların özel görüşmelerinin kaydedilmesinin söz konusu olmadığını belirterek konuşmaların iş telefonundan, iş görüşmesi mahiyetinde yaptıkları sırada kaydedildiğini ve dolayısıyla özel hayatın gizliliği ilkesinin ihlal edilmediğini belirtti. Özel hayatla ilgisi bulunmayan iş görüşmelerinin kaydedilebileceği ve delil olabileceğini belirten mahkeme, sanıkları 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme verdiği hapis cezasını ise erteledi.
 
Yargıtay’dan ŞOK KARAR
 
Sanıkların mahkemenin verdiği hapis cezasına yaptıkları itirazı değerlendiren Yargıtay 11. Ceza Dairesi, sanık savunmalarının inandırıcı gerekçelerle mahkeme tarafından reddedildiğini ve incelenen dosyaya göre verilen hükümde bir isabetsizlik görülmediğini belirterek kararı onadı.
 


TOLGA ATAR