Yargıtay 2009 yılında Türkan Uzel lehine karara bağlanan davada, mahkemenin verdiği kararı bozdu. Önder Uzel yaptığı açıklamada, "Bu davanın hukuki gidişatı artık bellidir. Ama davacı tarafın 2003 yılından beri sürdürdüğü ve bizim aslı astarı olmadığını her fırsatta dile getirdiğimiz bu dava, maddiyattan öte bir zarara yol açmış, kurumun ticari itibarını zedelemiştir. Bu davanın açıldığı günden bugüne oluşan bu zararın tazmini için elbette girişimlerimiz olacaktır." ifadelerini kullandı.

Önder Uzel, Yargıtay'ın kararına ilişkin olarak şu bilgileri paylaştı: "Davayı takip edenlerin çok iyi anımsayacakları gibi, 2003 yılında tarafımıza açılan hisse davası 2005 yılında bizim lehimize karara bağlanmıştı. Bu kararın ardından ben yüzde 100 tasarruf sahibi olduğum hisseleri yasal bir biçimde devrettim. Karşı tarafın temyiz isteğiyle, dava 2007'de tekrar açıldı ve şaşırtıcı bir biçimde 2009 yılında bu kez davacı taraf lehine sonuçlandı. Doğal olarak biz de temyize başvurduk ve Yargıtay yeni bir karara vardı. Karar; davaya konu olan hisselerin devredilmiş olduğunu ve davacının davaya usulen bu şekliyle devam edemeyeceğini söylüyor." 2003 yılından beri süregelen bu davanın, olumsuz etkilerinin göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğunu ifade eden Uzel, "Kişisel hırs ve çatışmaların holdingi içine düşürdüğü durumu rakamlarla ifade etmek eksik kalır." dedi. Önder Uzel, 2009 yılında başlayan üretim çalışmalarına hız vermenin bugün tek amaç ve vizyon olduğunu bir kez daha vurguladı.

"2003 yılından beri açılan davalara yönelik yatırımı, harcanan zamanı ve enerjiyi üretime yöneltebilmiş olmayı çok isterdim. Böylece, Uzel gibi bir dünya devinin, Borsa'daki tahtasını, binlerce işçisini ve farklı markaların lisanslarını kaybetmesine yönelik süreç yaşanmayabilirdi." diyen Önder Uzel, "Uzel'in İMKB'deki tahtası açılacak mı?" sorusu üzerine, "Mali sıkıntı ve davaların yol açtığı kaos sebebiyle yapılamayan genel kurullarımızı yaparak, bilançolarımızın denetimini tamamladık. Tahtamızın yeniden açılmasına yönelik işlemler tamamlanır tamamlanmaz 2010 yılı içinde yeniden Borsa'daki yerimizi alacağız. Şimdi, üretimin yanı sıra en önemli önceliğimiz bu ve yatırımcılarımıza iyi haberi kısa sürede vereceğiz." şekinde konuştu. Zaman