Bu kapsamda, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki ayrı soruşturma dosyasıyla şüpheliler hakkında çeşitli suçlardan kamu davası açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2014/25831 soruşturma sayılı dosyası ile yürütülen bir kısım hakim ve cumhuriyet savcısının "yasadışı dinlenmesi" iddialarıyla ilgili müştekiler Adana Cumhuriyet Savcısı A.G.'nin F.U. sahte kimliğiyle, Adana Cumhuriyet Savcısı Y.K.'nin H.S. sahte kimliğiyle ve Adana Hakimi K.V.'nin A.Y. sahte kimliğiyle organize suç örgütü kapsamında dinlenmeleri ile Adana Cumhuriyet Savcısı C.T.'nin G.G. sahte kimliğiyle organize suç örgütü kapsamında "uydurma suçlar işlemiş gibi göstermek ve resmi belgede sahtecilik yapmak" suretiyle dinlenmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

Bu kapsamda şüpheliler emniyet müdürü olarak görev yapan İ.B ve E.Y. ile emniyet amiri A.A., komiser F.M. ve polis memurları A.K., A.Ş., B.A.D., M.A., H.S., ve R.K. hakkında "Haberleşmenin Gizliğini İhlal", "Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması", "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal", "Kişisel Verilerin Kaydedilmesi" ve "Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği" suçlarına aykırılıktan cezalandırılmaları talebiyle şüpheliler hakkında Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kamu davası açıldı.

Ayrıca, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında bir kısım emniyet görevlilerinin "yasadışı dinlenmesi" iddialarıyla ilgili müştekiler emniyet müdürleri A.T., İ.U., ve S.Y., emniyet şube müdür yardımcıları N.K.D. ve H.A., emniyet amiri Ö.K., komiserler F.U. ve Ö.Ö., komiser yardımcıları C.U., F.U. ve eşi olan D.U. ile polis memurları Y.D. ve A.F.Ç.'yi 'organize suç örgütü kapsamında uydurma suçlar işlemiş gibi göstermek ve resmi belgede sahtecilik yapmak' suretiyle mahkemelerden kararlar alıp Yasadışı dinleme yapılması olayı ile ilgili olarak soruşturma da tamamlandı.

Soruşturma kapsamında şüpheliler emniyet müdürleri İ.B. ve E.Y., emniyet amiri A.A., komiser F.M. ve polis memurları A.K., A.Ş., B.A.D., E.G., F.K., H.S., M.G., M.A., R.K. ve Ş.Ş. hakkında, "Haberleşmenin Gizliğini İhlal", "Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması", "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal", "Kişisel Verilerin Kaydedilmesi", "Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme", Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği ve Suç Uydurma" suçlarına aykırılıktan cezalandırılmaları talebiyle şüpheliler hakkında Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kamu davası açıldı.