Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da ablası Hediye Bayar'ı (25) yasak aşk yaşadığı için boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen at bakıcısı Mustafa Bayar (23) ile kendisini cinayete azmettirdiği öne sürülen 2 amcası hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Abla katili Bayar, "Ne yapacaksın?' diye sorunca ?Pavyonda, barda, genelevde çalışırım' dedi, birden boğazını kestim" diyerek kendini savundu.

Sarıhamzalı Mahallesi 47010 Sokak'ta hipodromda çalışan bir seyis, 16 Ekim'de susuz drenaj kanalında giysileri parçalanmış bir kadın cesedi bulup polise haber verdi. Boğazı kesilen, iki bileği ile vücudunun değişik yerlerinde de bıçak yaraları, sol kolunda hastalara serum vermek için damar yolu açmada kullanılan kateter bulunan kadın cesedinin 3 çocuk annesi Hediye Bayar'a ait olduğu belirlendi. Yapılan araştırmada, yasak aşk yaşadığı iddiasıyla eşiyle anlaşmalı boşanan ve sevgilisinden olduğu sanılan 3 aylık bebeği de kürtajla alınan Hediye Bayar'ı kardeşi Mustafa'nın öldürdüğü saptandı.

KATİL KARDEŞ İLE 2 AMCAYA DAVA
Amcaları İbrahim (48) ve Bekir Bayar'ın (45) azmettirmesiyle ablasını öldürdüğü öne sürülen Mustafa Bayar yakalanarak tutuklanırken; soruşturmasını tamamlayan cumhuriyet savcısı iddianamesini hazırladı. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Hediye Bayar'ın öldürülmesi şöyle anlatıldı:

KOCASI, KATİLE TESLİM ETMİŞ
"...10 yıldır Murat Pamuk ile evli olan Hediye, 2009'un son aylarında tanıştığı Muğla'da yaşayan U.K. ile yasak aşk yaşamaya başladı. Aşıklar, Adana ve Muğla'da zaman zaman birlikte oldu. Murat Pamuk, eşinin kendisini aldattığını anlayınca 14 Ekim'de eşiyle anlaşmalı olarak boşandı. 15 Ekim'de de yasak ilişkiden olan 3 aylık bebeğini aldırdıktan sonra eşini 16 Ekim'de amcaları İbrahim ve Bekir'e teslim etmek istedi. Ancak kabul etmemeleri üzerine eşini kardeşi Mustafa'ya teslim etti. Mustafa Bayar da, ablasını hipodrum yakınlarına götürüp, boğazını ve her iki bileğini keserek öldürdü, vücudunun değişik yerlerinden bıçakladıktan sonra kanala atıp kaçtı."

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ
Cumhuriyet Savcısı, abla katili Mustafa Bayar ile Bayar'ı cinayete azmettirdiği iddia edilen amcaları İbrahim ve Bekir Bayar hakkında "Yakın akrabayı öldürme ve öldürmeye azmettirme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.

"GENELEVDE ÇALIŞIRIM' DEYİNCE BOĞAZINI KESTİM"
İddianamede sanıkların ifadelerine de yer verildi. Önümüzdeki ay amcalarıyla birlikte yargılanmaya başlayacak olan Mustafa Bayar, olayı şöyle anlattı: "Amcam İbrahim beni telefonla arayarak 'Bir adres ver, enişten ablanı getirecek' deyince büyük postanenin önünü adres olarak verdim. Taksiyle buluşma yerine gittim. 2-3 dakika sonra ablam 2 valizle bir araçtan indi. Ablamı, hipodromun orada oturan Adalet ablama götürecektim. Konuşurken, 'Senin sorunun ne?' dedim. 'Sorunum yok' diye cevap verdi. Ben de 'Senin sorunun yoksa kocan seni boşayıp, getirip benim üstüme atmaz. Bir erkekle ilişkin varmış. Hamile kalmışsın, çocuğunu aldırmışsın' deyince yalanladı. Doktor raporları olduğunu söyleyince itiraz edip küfretti. Kendisine ?beraber yaşadığın erkekle götürüp seni evlendireyim' teklifinde bulundum. Kabul etmedi, ablamın da yanına gitmek istemedi. Ben de, ?Peki sen ne istiyorsun? Seni bıraktım ne yapacaksın?' diye sorunca 'Pavyonda, barda, genelevde çalışırım' diye cevap verince çıldırdım. Alkollüydüm. Bıçağı çıkartıp boğazını kestim, elini kaldırınca her iki bileğini de kestim. Yere düştü. Her yer kan içindeydi. Ablamı bırakıp gittim. Elbiselerimi yaktım, temiz elbiselerimi giydim. Şanlıurfa'ya gidip gezdim, sonra Adana'ya geldim, polisler yakaladı."

"AMCALARIM AĞABEYİMİ AZMETTİRMİŞ OLABİLİR"
Yeğenleri Mustafa'yı ablasını öldürtmeye azmettirmekle suçlanan tutuksuz İbrahim ve Bekir Bayar ise suçlamaları kabul etmedi. Ancak savcı, iddianamesinin son bölümünde, katil zanlısının kardeşi Murat Bayar'ın, "Öldürme olayına ağabeyimi, amcalarım İbrahim ve Bekir azmettirmiş olabilir" ifadesi ile öldürülen Hediye Bayar'ın yasak aşk yaşadığı U.K.'nin, Hediye ile yasak ilişkisi nedeniyle İbrahim ve Bekir Bayar'ın kendisini tehdit etmeleri yönündeki ifadesiyle her 2 sanık amcanın da cinayeti azmettirdiğinin anlaşıldığı belirtildi.