Konya'da yaşadıkları yasak aşk sonucu dünyaya gelen bebeği boğarak öldüren aşıklara, ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istendi. Sanıklardan Hacer K., "Ben bebeğimin ölüsünü veya dirisini istiyorum" derken, duruşma sonunda olayı gizlediği için yargılanan annesiyle sarılarak hasret giderdi.

Konya'da bir hastanede dünyaya gelen bebeği evinde kontrol etmeye giden sağlık ekiplerinin bebeği bulamaması üzerine savcılık talimatıyla devreye giren Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu bebek cinayetini ortaya çıkarmıştı.

4 çocuk babası Zekeriya K. (40) ile yanında çalıştırdığı tarım işçisi Hacer K. (24) arasında yaşanan yasak sonucu dünyaya gelen bebeğin 1 günlük iken öldürülüp boş bir araziye atıldığı ortaya çıkmış, çift tutuklanmıştı. Cinayetin karar
davası Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Zekeriya K., Hacer K. ile tutuksuz sanık Hayriye K. ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, her iki sanığı olay günü gördüğünü belirten bir tanığın dinlenmesinin ardından savcıdan esas hakkındaki mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, Hacer K.'nın 7 yıldır işçisi olarak çalıştığı Zekeriya K. ile aralarında oluşan duygusal bağın ardından yaşanan gayri meşru ilişki sonrası hamileliğin oluştuğunu belirterek, "Sanıklar çocuğu
aldırmak istemişler ancak zamanı geçtiği için bunu yapamamışlardır. Hacer'in annesi Hayriye, bebeği evde doğurtmaya çalışmış ve başarılı olamamıştır. Bu yüzden özel bir hastaneye giderek bir erkek bebek dünyaya getiren Hacer K. ile bebeğin babası Zekeriya K., yaşanacak toplumsal baskı nedeniyle bebeği öldürmeye karar vermişlerdir. Hacer K. ile birlikte Perili Deresi'ne giden Zekeriya K., kundaktan aldığı battaniye ile bebeğin ağzını kapatarak bebeğin ölümünü sağlamış, sonra da her ikisi yüzeysel bir çukur kazarak bebeği gömmüşlerdir. Her iki sanıkta işledikleri suçu itiraf edip, ayrı ayrı yer gösterme yapmaları nedeniyle haklarında Türk Ceza Kanunu'nun 82/1. maddesi gereğince ayrı ayrı tasarlayarak kendi çocuklarını öldürmeleri nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini, tutuksuz sanık Hayriye K.'ye ise bebeğin doğduğunu ve ortadan kaybolduğunu bilmesine rağmen gerekli yerlere bildirmediği için cezalandırılmasını kamu adına talep ediyorum" dedi.

Savcının mütalaasından sonra anne Hacer K.,"Ben bebeğimin ne olduğunu bilmiyorum. Dirisini veya ölüsünü bana getirin" dedi. Mahkeme heyeti, avukatların esas hakkında savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Tutuklu sanıklar jandarma tarafından salondan çıkartılırken Hacer K., tutuksuz yargılanan annesi Hayriye K.'ye sarılarak hasret giderdi.



İHA