İSTANBUL- 51 günlük aranın ardından tekrar başlayan davanın 188. duruşmasında Danıştay saldırısından bir gün önce Ankara’da bir restoranda tutuklu sanık Alpaslan Arslan ile bir araya geldiği iddia edilen işadamı Koray Yılmaz’ın ortağı  Leyla Ecin tanık sıfatıyla dinleniyor.

 Ergenekon davasının başladığı ilk günden itibaren 13. Ağır Ceza Mahkeme’sine başkanlık yapan hakim Köksal Şengün’ün, HSYK kararıyla 13 Temmuz’da Bolu Hakimliği’ne atanmasının ardından davaya ilk kez Hasan Hüseyin Özese başkanlık yapıyor. Köksal Şengün’ün mazeretli olarak duruşmaya katılmadığı günlerde de mahkemeye vekaleten başkanlık yapan Özese, ilk kez duruşmada başkanlık yapıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi bitişiğinde salonda yapılan duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz, İsmail Yıldız, Hayrettin Ertekin ve Bora Ballı ise duruşmaya katılmadı. Duruşmaya ayrıca tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü ve Nusret Sanem de katıldı.

DANIŞTAY SALDIRISININ OLDUĞU DÖNEMDE DUBAİ’DEYDİM
KSG şirketinin ortağı olduğunu belirten  Leyla Ecin şirket olarak uluslararası danışmanlık yaptıklarını belirterek sık sık yurtdışına çıktığını Türkiye’de ise çok az kaldığını ifade etti. Danıştay Saldırısı olduğu dönemde yurtdışında olduğunu anlatan Ecin, Koray Yılmaz’ın ise iş ortağı olduğunu anlattı. Ecin, daha önce tanık olarak dinlenen Koray Yılmaz ile sanık Alpaslan Arslan’ın Danıştay saldırısından bir gün önce bir restoranda bir araya geldiklerinden haberi olmadığını söyledi.

Danıştay saldırısını gazetelerden öğrendiğini söyleyen Ecin, Danıştay saldırısının olduğu dönemde Dubai’de olduğunu anlattı. Koray Yılmaz ile iş ortaklığının 1997 yılında başladığını söyleyen Ecin, "1997 yılında Koray Yılmaz ile ortaklığımız başladı. 2000 yılında ise ortak bir şirket kurduk. Şirkette Koray Yılmaz tek imza yetkilisidir, yetkili müdürdür" dedi.

Tanık Ecin, Başkan Hasan Hüseyin Özese’nin soruları üzerine, "Tarkan Toper benim avukatımdı. Toper, benim 6 yıl avukatlığımı yaparak icra dosyalarımı takip etti. Sanıkları basından tanırım. İş ortağım Koray Yılmaz, Alpaslan Arslan ile yediği yemekten bana bahsetmedi. Koray Bey’in arkadaşlarını bilmem. Koray Bey’in özel hayatını bilmem. Sanık Levent Göktaş’ı ise bir ortak arkadaşımız sayesinde tanışmıştım. İş amaçlı görüşmüştük. Genelde telefonda görüşürdük. Göktaş’ın bürosuna ise bir kez gittim. Alpaslan Arslan’ı basından tanırım" dedi. (DHA)