(DHA) -- Öğle saatlerinde Antalya Adliyesi önünde toplanan TKP, ÖDEP, EMEP, Çağdaş Hukukçular Derneği, Alevi Kültür Dernekleri üyesi grup adına açıklama yapan Avukat Bilal Doğan, Vali Yardımcısı Metin Borazan hakkında 'kamu itibarını zedelemekten' savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi, İçişleri Bakanlığı'na da şikƒyet dilekçesi sunacaklarını belirtti.

Metin Borazan'ın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na bağlı olarak çalıştığını hatırlatan Bilal Doğan, bu kanunun 7'nci maddesinde 'Devlet memurları herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan davranışta bulunamazlar, hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar' ifadelerine yer verildiğini kaydetti.

Avukat Doğan, "Siyasetçilerin, ki kastedilen Recep Tayyip Erdoğan'dır, ya da din adamlarının, ki kastedilen Fethullah Gülen'dir, temizliğinden Antalya Vali Yardımcısı sorumlu değildir" dedi.

Vali Yardımcısının 'tarafgir' davranışı ile resmi sıfatının gerektirdiği itibar ve güvene layık olamadığını dile getiren Doğan, Metin Borazan'ın bir kamu görevlisi olarak YGS'ye yönelik protesto eyleminde yer alan kişilere hakaret ederek, aşağılayarak mağduriyet yarattığını savundu.

Doğan, "Yine eylemi ile protestoda bulunanların kamu görevlilerine karşı duymaları gereken güveni yerle bir etmiş, kamu itibarını zedeleyerek kamunun zararına neden olmuştur" iddiasında bulundu.

Facebook'ta dalga geçti

Antalya Vali Yardımcısı Metin Borazan ise sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kişisel sayfasında suç duyurusu ile dalga geçti.

Borazan kişisel sayfasına büyük harflerle, "Ne mutlu bana ki, çocuklarıma anlatacağım bir şey çıktı. Komünist Partisi benim için suç duyurusunda bulunacakmış. Peh peh peh... Ne korktum, ne korktum" diye yazdı.