İSTANBUL (A.A) - 
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, gazeteci Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık katıldı.
     Tutuklu sanıklar eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli tuğgeneral Levent Ersöz, İbrahim Özcan, Hasan Atilla Uğur, Ersin Gönenci ve Oğuzhan Sağıroğlu ise duruşmaya gelmedi. Tutuksuz sanıklardan Emin Şirin, Muhammet Sarıkaya ve İlyas Çınar duruşmada hazır bulundu.
     Tutuklu sanıklardan Mustafa Dönmez, ''Şahsım nezdinde vatan evlatlarına yapılan operasyonun gerçek şifrelerini açıklamak istiyorum'' diyerek, savunmasına ek olarak bazı beyanlarda bulundu.
     Maddeler halinde sorular sorarak konuşan Dönmez, ''Zir Vadisi'ndeki arama, haber verilmeden neden gizli ve gece yapıldı? Arama ve el koyma tutanağı neden olay yerinde tutulmadı? Gerçekler neden saklanmıştır? Zir Vadisi arama görüntüleri neden 105 kez kesilmiştir? Zir Vadisi'nde bulunan mühimmat neden boş çıkmıştır? Burada bulunduğu iddia edilen mühimmatın tasnifi neden olay yerinde değil de emniyette yapılmıştır? Aydınlatma fişeğine neden bubi tuzaklı bomba denilmiştir?'' dedi.
     Duruşma, Dönmez'in avukatlarının savunma yapmasıyla sürüyor.