MALATYA - Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili duruşmada, tarafların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, dinlenecek olan iki tanığın bir sonraki celse hazır edilmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca İstanbul'da yürütülen ve aralarında eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ile İnönü Üniversitesi Araştırma görevlisi Ruhi Abat'ın da bulunduğu 7 kişinin tutuklanmasına ilişkin soruşturmanın sonucunun beklenmesine hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturma dosyasının istenmesine de karar veren mahkeme heyeti, müdahil avukatların ''Poyrazköy iddianamesiyle birleştirilmesi'' talebinin daha sonra değerlendirilmesini belirtti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 24 Haziran tarihine erteledi.

Duruşma sonrasında gazetecilere açıklama yapan müdahil avukat Erdal Doğan, mahkemedeki taleplerini tekrarlayarak, şöyle konuştu:

''Her ne kadar mahkeme soruşturma sonucunun beklenmesine karar verdiyse de bizim başından beri istediğimiz bir şey vardı. Poyrazköy iddianamesi olarak bilinen ve şu anda İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde süren davayla, Malatya Zirve Yayınevi cinayetleri davalarının birleştirilmesini talep ediyoruz. İstanbul'da devam eden soruşturma tamamlandıktan sonra onun da aynı yere birleştirilmesinden yanayız.

Malatya'da biliyorsunuz, açılmış bir soruşturma vardı. Şu an tutuklu bulunan Mehmet Ülger ve bazı subaylarla ilgiliydi. Bu kişiler aynı zamanda soruşturma yürütüyorlardı. Bu olayla ilgili eski Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Atilla Ceylan'ın kusurunun olduğunu düşünüyoruz. Soruşturmanın üstü kapatıldı.''

Oğlu Uğur Yüksel'in yayınevinde öldürülmesinin ardından Elazığ'dan gelerek duruşmalara katılan Hatice Yüksel, adliyeden ayrıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan sonra kocasının felç geçirdiğini hatırlatarak, sorumluların bir an evvel bulunarak gerekli cezaya çarptırılmasını istediğini söyledi.

Yüksel, ''Kocam çocuğumuzun ölümünün ardından geçirdiği rahatsızlık nedeniyle felç oldu. Ben de yaşlılığım nedeniyle iyi değilim. Tek dileğimiz gerçek sorumluların bulunarak gerekli cezaya çarptırılmalarıdır. Oğlumu benden aldılar. Benim canımı yaktılar. Onların da gerekli cezayı almasını istiyorum'' dedi.



AA