Amasya Cezaevinde bir başka suçtan hükümlü bulunan Erhan Özen, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla alınan ifadesinde, ilk ifadesindeki iddiaları yineleyerek ''Jitem adına gayri resmi çalıştığı yıllarda Veli Küçük, Levent Ersöz ve Muzeffer Tekin'le irtibatlı çalıştığını, mevcut iktidarı zayıflatma ve zor durumda bırakmaya yönelik eylemler planlandığını'' ileri sürdü.

Özen, ayrıca ifadesinde misyonerlik faaliyetlerini ''Jitem bölge komutanı ve İnönü Üniversitesi Rektörleri tarafından da izlendiği'' iddiasında bulundu.

Özen, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Hrant Dink cinayeti davasında tanıklık ettiği sırada Malatya Yayınevi Cinayetleriyle ilgili bilgi sahibi olduğunu söylemesi üzerine mahkeme heyeti Malatya Yayınevindeki cinayetlerin duruşmasında tanık olarak dinlenmesine karar vermişti.

Olay

Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı.

Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezindeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Tutuklu sanık Emre Günaydın'ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından, olayın azmettiricileri olduğu gerekçesiyle Bülent Varol Aral ve Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki tutuklanmıştı. Yelki ve Aral, daha sonraki duruşmalarda tahliye edilmişti.



AA