Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da motosiklet gaspı sırasında Tekin Erdik'i (17) bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen H.A. (17) 26 yıl 8 ay hapse mahkum edildi. H.A. bu suçtan cezaevindeyken aynı koğuşta kaldığı Yasin Akyüz'ü (16) kemerle boğarak öldürmekten ise 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 17 yaşında toplam 50 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edilen H.A.'nın hakimden son isteği, "Bana babalık yapın" oldu.

Hadırlı Mahalesi'nde 5 Ekim 2008'de, emanet aldığı motosikletle ekmek almaya giden Arap kökenli Tekin Erdik, motosikletini gasp eden H.A. tarafından 6 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

MOTOSİKLET CİNAYETİ
H.A. elinde bıçakla kaçarken mahalleli tarafından yakalanıp, linç edilmek istendi. H.A., bazı vatandaşlar tarafından kurtarılıp jandarmaya teslim edildi. Cinayetten sonra çoğu Arap kökenli mahalle halkı, katil zanlısı ile öldürme olayına karışan 3 arkadaşının Kürt kökenli olması nedeniyle ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüp bölücü örgüt aleyhine sloganlar atıp cinayeti protesto etti.

CEZAEVİNDE KEMERLE ARKADAŞINI DA ÖLDÜRDÜ
Tutuklanan, katil zanlısı H.A., Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanırken Pozantı Çocuk Cezaevi'nde 15 Ağustos 2009'da cinayeti karıştı.

CEZAEVİ CİNAYETİNDEN 24 YILA MAHKUM OLDU
Uyuşturucudan tutuklu Yasin Akyüz'ü boş ton balığı kutusuyla oyun oynarken linç edinceye kadar dövüp ardından kemerle boğazını sıkarak öldürdüğü iddia edilen ve Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan H.A. ile aynı yaştaki arkadaşı M.E.Y., 7 Mayıs 2010'da 24'er yıl hapse, aynı koğuştaki 11 çocuk sanık da 8 ile 18'er yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi.

MOTOSİKLET SAHİBİNİ ÖLDÜRMEKTEN 26 YIL
Motosiklet gaspı sırasında Erdik'i öldürdüğü öne sürülen H.A., yargılandığı Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Tutuksuz sanıklar M.A. (16), S.B. (15) ve S.B.'nin (15) katılmadığı duruşmada H.A., cinayeti istemeyerek işlediğini belirterek, "Erdal isimli bir arkadaşımı ziyarete gidiyordum. Tanımadığım bir kişi önüme bir motosiklet atıp kaçtı. Şahsın arkasından baktım, dönmeyince motosikleti alıp duvara dayadım. Tekin Erdik, bana vurup bıçak çekti. Kaçmaya çalıştım. Kendimi kurtaramayınca üzerimde bulunan kelebek bıçağımı çıkarıp rastgele salladım. Korku ile böyle davrandım. Bıçağın neresine isabet ettiğini bilmiyorum. Saklandığım tarlada mahalle sakinleri beni bulup dövüp jandarmaya teslim etti. Motosiklet çalmak gibi bir niyetim yoktu. Korkumdan öldürdüm" diyerek kendini savundu.

'BANA BABALIK YAPIN'
H.A. son sözünde ise hayatında ilk defa cezaevine düştüğünü belirterek, "Pişmanım. Böyle olmasını istemezdim. Amacım motosikleti almaktı. Bana babalık yapın, siz de bir babasınız" dedi.

Mahkeme heyeti, H.A.'yı cinayetten 20 yıl, gasptan da 6 yıl 8 ay olmak üzere toplam 26 yıl 8 ay hapse mahkum etti. Diğer 3 tutuksuz sanık ise ?hırsızlık' suçundan 1'er yıl 8'er ay hapse çarptırıldı.