Özgür SARI/KONYA, (DHA)

KONYA’da otomobiliyle arkadan çarptığı, asfalt işçilerini taşıyan İl Özel İdaresi’ne ait minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu, 4 kişinin ölümüne 5 kişinin de yaralanmasına neden olan ve tutuklu yargılanan Bartın İl Jandarma Komutanı Albay Vahdet Yıldırım, ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermekten’ 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezası 24 ay taksitle ödenmek şartıyla 42 bin 500 TL’ye çevrilen Albay Yıldırım, tahliye edildi.

Kaza, 11 Ağustos 2010 tarihinde Konya- Ankara Karayolu’ndaki Bozdağ Mevkisi’nde meydana geldi. Bartın İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay yaşındaki Vahdet Yıldırım (46) yönetimindeki 06 KGA 72 plakalı otomobil, önünde giden İl Özel İdaresi’ne ait asfalt yapım işçilerini taşıyan Seyit Kurucu yönetimindeki 42 PJ 677 minibüse arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüs şarampole yuvarlandı. Kazada, minibüste bulunan 55 yaşındaki Mustafa Akca (55) ve Mehmet Ali Çiçek (42) kaza yerinde, Mevlüt Tuncer (58) ile Tahir Camcı (46) ise kaldırıldıkları hastanelerde öldü. Kazada sürücü Seyit Kurucu ve 55 yaşındaki İzzet Tuncer (55), Süleyman Döneli (49) ve Allem Kabakcı (45) da yaralandı. Albay Yıldırım kazadan yara almadan kurtulurken, kızı Gizem hafif yaralandı.

Kazanın ardından gözaltına alınan ve çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Albay Vahdet Yıldırım, Konya 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. Son sözü sorulan Albay Yıldırım, “Beratımı istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti Albay Yıldırım’a, ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermekten’ 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Heyet bu cezayı 24 ay taksitle ödemek şartıyla 42 bin 500 TL’ye çevirerek, Albay Vahdet Yıldırım’ın tahliyesini kararlaştırdı.