Özelleştirme nedeni ile kendi istekleri dışında iş yerleri özelleştirilen ve sayıları 44 bini bulan 4/C'li çalışanlara müjde. Ankara 6. İdare Mahkemesi, Adalet Bakanlığı personeline ödenen fazla çalışma ücretinin 4/C kapsamındaki çalışanlara ödenmemesi yönündeki Bakanlık uygulamasını iptal etti.

Bağımsız Büro Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Bağımsız Büro-Sen) Genel Başkanı Remzi Kızılkaya, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı personeline ödenen fazla çalışma ücretinin 4/C kapsamında çalışanlara ödenmemesi üzerine Ankara 6. İdare Mahkemesinde açılan davayı kazandıklarını belirtti.

Özelleştirme nedeni ile kendi istekleri dışında iş yerleri özelleştirilen ve sayıları 44 bini bulan 4/C'li personelin atandıkları kurumlarda personele ödenen ek ödemelerden yararlanamaması üzerine Adalet Bakanlığı aleyhine açılan davada kazanılan sonuç tüm 4/C'lilere emsal teşkil edecek.

-"HERHANGİ BİR EK ÖDEME ALAMAZ" İBARESİ İPTAL EDİLDİ-

Ankara 6. İdare Mahkemesi 2010/2042 esas ve 2011/1725 sayılı kararı ile Bakanlar Kurulunun 4 Şubat 2010 gün ve 27483 sayılı kararının 5/3 maddesi gereği "Herhangi bir ek ödeme alamaz" ibaresini iptal ederek, Adalet Bakanlığında çalışan 4/C kapsamındaki personelin fazla çalışma ücretini alması gerektiğine hükmetti.
Bağımsız Büro-Sen Başkanı Kızılkaya, 4/C kapsamında çalışan personelin aile yardımını dahi alamadıklarını ifade ederek, sözleşmeli memurlar arasında en mağdur durumda bulunan özelleştirme mağduru 4/C'lilerin sendikalara üye olmaları konusunda da ilk davayı kazanan sendikanın Bağımsız Büro-Sen olduğunu söyledi. Kızılkaya, 4/C'lilerin uğradıkları haksızlıkların giderilmesi için çalışmalarına da devam edeceklerini söyledi.


(ANKA) Barış Şimşek