Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 5 Şubat'ta Sümer Mahallesi Karaafat Caddesi'ndeki bir marketten 65 TL değerinde birer kiloluk 5 paket kaşar peynirini çaldığı iddia edilen tutuklu sanıklar Nevzat ve Nayime Dinkçier hazır bulundu.

Olay sırasında silahlı olduğu öne sürülen sanık Nevzat Dinkçier, ifadesinde, markete tereyağı fiyatlarına bakmak için girdiklerini söyledi. Karısının bir anda 5 adet kaşar peynirini alıp çantasına attığını savundu. Dinkçier, "Karım şeytana uydu. Otomobile bineceğimiz sırada görevli peşimizden geldi. Korkup kaçtık. Sonra da pişman olarak peynirleri çöpe attık. Silah taşımam. Kimseye de silah göstermedim. Eşimin tek suçu benim yanımda olması. Çok pişmanım ve herkesten özür diliyorum." dedi. Sanık Nayime Dinkçier de maddi durumlarının iyi olmadığını anlattı. İlköğretim okuluna giden çocuğuna tost yapmak için kaşar peyniri çaldığını iddia etti: "Peynirleri alarak çantama koydum. Elim kırılsaydı da almasaydım. Çok pişman olduk. Kanser hastası olan babam, cezaevinde bulunduğum sırada öldü. Bu olay bana büyük bir ders oldu. Eşimde de bu olay sırasında tabanca yoktu. Cahilliğimizin bedelini ağır ödedik."

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda, sanıklardan Nevzat Dinkçier'in 'etkin pişmanlık' maddesinden yararlandırılarak yağma suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına, Nayime Dinkçier'in binadan hırsızlık yaptığı kanaatine vararak 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılıp hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına ve tahliyesine karar verdi. Sanıklar hakkında 'birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.





Zaman