Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da, aç kalınca, öğrencilerin boğazlarına bıçak dayayıp cep telefonlarını gasp ettiği iddia edilen berber Müslüm Morgöz (25), 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Evli bir çocuk babası berber Müslüm Morgöz, 21 Ocak'ta Adana'daki Çetinkaya Mağazası karşısındaki durakta evine gitmek için bekleyen lise öğrencisi N.K.'ye (14) "Ara sokakta arabam arızalandı, bir el at da çalıştıralım" dedi. N.K.'nın "Tamam abi" demesi üzerine Morgöz, öğrenciyi ara sokağa götürüp boğazına bıçağı dayayarak, "Cep telefonunu ver, vermezsen seni öldürürüm" dedikten sonra cep telefonunu gasp etti. 5 gün sonra aynı bölgede bu kez 15 yaşındaki bir öğrencinin aynı şekilde cep telefonu gasp edildi. Polise yapılan başvuru üzerine Morgöz, telefonu 2. el telefon alım satımı yapan bir işyerine satarken verdiği nüfus cüzdanı fotokopisinden adresi belirlenerek yakalandı.

JET KARAR

Tutuklanan gasp zanlısı Morgöz hakkında, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmada karar verildi. 15 yıla kadar hapis cezası istenen Morgöz, gasp yapmadığını kapkaç yaptığını söyledi. Tutuklandığı nöbetçi mahkemede ise işsiz olması nedeniyle eşinin evi terk ettiğini kendisinin de sokaklarda kaldığını iddia ederek, "Kendi ailem de beni kabul etmiyordu. O yüzden sokaklarda yatıp kalkıyordum. Karnım çok acıkmıştı. Karnımı doyurabilmek için öğrencilerin cep telefonlarını çaldım. Çok pişmanım, acıktığım için yaptım" demişti. Morgöz'e önce 6 yıl hapis cezası verildi. Telefonu sahibine iade etmesi ve şikayetçi bulunmaması nedeniyle ceza 2 yıl 6 ay hapse indirildi.

Tahliye de edilen Morgöz hakkında başka bir öğrencinin cep telefonunu bıçakla gasp etmek suçundan soruşturma sürüyor.