Gaziantep İdare Mahkemesi, Sağlık-Sen’in üyeleri adına açtığı davada, hizmet sözleşmesi nedeniyle aile hekiminden bin 832 TL, aile sağlığı elemanından 544 TL tutarında damga vergisi kesen idarenin, bu tutarları yasal faiziyle birlikte geri ödemesine hükmetti. Damga vergisi alınabilmesi için kağıt üzerinde belirli bir meblağın olması gerektiğine dikkat çeken İdare Mahkemesi, aile hekimi ve aile sağlığı elemanı hizmet sözleşmelerinde belli ve hesap edilebilir bir bedelin bulunmadığı için sözleşmenin nisbi oranda vergiye tabi kılınmasının hukuka aykırı olduğu kararına vardı.

Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sözleşmeli personelin hizmet sözleşmelerinden damga vergisi alınması uygulamasının, 6111 Sayılı Torba Kanun'la kaldırıldığını hatırlatarak, aile hekimleri ve aile sağlığı personelinden damga vergisi kesilmesinin hukuksuz olduğunu söyledi.

Memiş, Maliye Bakanlığı’na mahkeme kararına uygun şekilde damga vergisi alma uygulamasına son vermesi ve kesilen damga vergilerinin geri ödenmesi çağrısında bulundu.


Cihan