ntvmsnbc ve Ajanslar

BURSA - Bursa’da 1 Nisan 2008 tarihinde IMF’yi protesto için Atatürk Caddesi’nden Orhangazi Parkı’na kadar düzenledikleri yürüyüşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı 'Ampul Tayyip' sloganı atarak protesto eden ve haklarında 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakaret suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanıklar Nergis Şişek, Ahmet Keskin ve Fatih Bayrak'ın yargılanmaları tamamlandı.

Çıktıkları son duruşmada yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen tutuksuz sanıklar, "Bizim amacımız Başbakan’a hakaret etmek değildi. Sadece IMF'yi protesto ettik" dediler.

Mahkeme hakimi, sanıkların bu suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Yaklaşık 2 yıldır devam eden yargılama sonrası açıklama yapan Ahmet Keskin, kararı yargının ampulle imtihanı olarak değerlendirdi.

Daha önce IMF'yi ve Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşıma yaptığı zamları protesto etmek için düzenlenen eylemlere katıldığını söyleyen Keskin, “Bu protestolarda da 'Ampul Tayyip' diye slogan attım. Sulh Ceza Mahkemeleri'nde arkadaşlarımla ayrı ayrı yargılandım. IMF'yi protesto ettiğim için 11 ay 20 gün hapis, Büyükşehir Belediyesi'nin zamlarına tepkimde attığım slogandan dolayı 920 TL para cezasına çarptırıldım.

Bu cezalar daha sonra ertelendi. Aynı suçtan çıktığım üçüncü mahkemede ise beraat ettim. Mahkemeler arasındaki bu çelişkiye anlam vermek mümkün değil. Son mahkemede verilen 'Beraat' kararı tüm suçlardan beraat ettiğimi gösterir" dedi.