Adapazarı'nda dünya evine giren Fatih H. ve Nalan H.'nin 15 gün süren evlilikleri, 3 yıl sonra mahkemeye taşındı. Fatih H., evlendikten 15 gün sonra takıları ve eşyalarını alarak evden ayrılan eşi hakkında Sakarya 2. Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtı. 3 yılı aşkın süredir ayrı yaşadıkları eşinin görüşme isteklerine olumsuz cevap verdiğini öne süren koca, eşinin başka biri ile dini nikahla yaşadığını ileri sürerek boşanma talep etti.

Nalan H. ise evlenirken ailesi ile yaşamayacağını söyleyen eşinin, kendisine ayrı bir ev açmayarak ailesiyle birlikte yaşamaya zorladığını iddia etti. Evin manevi bağımsızlığını sağlayamayan eşinin, başka biriyle imam nikahıyla yaşadığını iddia ettiğini; ancak bunu ispatlayamadığını ifade eden Nalan H., eşi hakkında karşı boşanma davası açtı.

Davaları birleştiren mahkeme, davacı Fatih H.'nin evlenmeden önce ayrı bir ev açma konusunda söz verdiği halde evlendikten sonra eşini ailesinin yanında kalmaya zorladığı, bağımsız ev temin etmediği ve ayrılan eşini arayıp sormadığı gerekçesiyle kusurlu buldu.

Çifti boşayan mahkeme, Fatih H.'nin dava tarihinden itibaren Nalan H.'ye aylık 200 lira nafaka ve 5 bin lira maddi tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, eşinin başka birini sevdiğini söyleyen ve iddiasını ispatlayamayan Fatih H.'nin eşinin kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 5 bin lira manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.




CİHAN