TUĞAMİRAL YÜREKLİ: HERHANGİ BİR SUÇ İŞLEMEDİM

Davanın sanıklarından Tuğamiral Şafak Yürekli, "30 yıl önce şanlı bayrağın üzerine elimi koyarak ettiğim yeminin aksine bir şey yapmadım. Yüce milletim sizlerde müsteri olunuz. Herhangi bir suç işlemedim. Son savunmamda da olduğu gibi suçsuz olduğumu haykırıyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

EMEKLİ ALBAY SEZER: HAKSIZ YERE TUTUKLUYUM

Davanın bir numaraları sanığı emekli albay İbrahim Sezer ise son sözlerinde suçlamaların doğru olmadığını belirterek, "2 yıla yakından haksız yere tutukluyum. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

TÜBİTAK GÖREVLİSİ ÇİPLİ: SOMUT DELİL YOK

Son sözleri sorulan TÜBİTAK görevlisi Yücel Çipli de suçsuz olduğunu belirterek, "Benim hakkımda somut belge, delil ve bulgu yoktur. Suçlamaların hepsini daha önce çürüttüm. İçim ve vicdanım rahat beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Davanın sanıklarından Binbaşı Kemalettin Yakar da son sözlerinde, "Ben bu toprağa, bayrağa, Mustafa Kemal’e ve üniformama ihanet etmedim. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum" dedi.

KARAR AÇIKLANDI: TUTUKLU 4 SANIĞA BERAAT

Diğer sanıklara da son sözlerini soran mahkeme, dava ile ilgili kararını açıkladı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, “Şantaj ve askeri casusluk” davası kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar emekli albay İbrahim Sezer, Tamer Zorlubaş, emekli yarbay Mehmet Seyfettin Alevcan ve Deniz Mehmet Irak'ın "askeri casusluk suçundan" beraatine karar verdi.

TUĞAMİRAL YÜREKLİ'YE 1,5 YIL HAPİS

Davanın tutuksuz sanığı Tuğamiral Şafak Yürekli'ye 'örgüte yardımdan' 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verildi.



DHA