Serdar KULAKSIZ / AHT


Mayıs 2009’da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na, “SAT Grup Komutanlığı hakkında basında çıkan haberler üzerine yazıyorum” notunu düşerek ihbar mektubu gönderen emekli personel C.K., Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda görevli 4 astsubayın geçinemediklerini söyledikleri halde ev ve araba aldıklarını, eşlerinin çarşaflı ve aşırı dinci olduklarını iddia etti.

Astsubayların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda kurşun ve patlayıcı ele geçirilince haklarında “askeri malzemeyi gizlemek” ve “patlayıcı madde bulundurmak”tan dava açıldı. Bir askerin beraat ettiği davada, evlerinde mermi bulunan İ.B. ile M.S. 5’er ay, L.G. ise 6.5 ay hapis cezası aldı. Cezalar paraya çevrildi.

TNT VE RDX ‘SİVİL’E
Mahkeme, L.G.’nin evinde ele geçen ve komutanlık envanterinde bulunmayan 150 gramtopak ve un şeklindeki TNT-RDX karışımı patlayıcı ile 49.5 gram tetril patlayıcıya ilişkin dosyayı ana davadan ayırarak sivil mahkemeye gönderdi. Astsubay G., patlayıcılarla ilgili savunmasında, eğitimde patlamayan maddeleri balık avlamak için aldığını iddia etti. Bilirkişinin raporunda ise G. “askerde fazla mermi kullanmayan bir büro görevlisi” olarak tanımlandı ve bulunan mermi sayısı “vahim” olarak nitelendi.

KİM NE İLE YAKALANDI?
İ.B.: 20 MP-5 mermisi.
M.S.: 178 MP-5 mermisi.
L.G.: Saniyeli fitil, MP-5 mermileri, müsabaka mermileri, 150 gram TNT-RDX karışımı patlayıcı, 49.5 gram tetril patlayıcı.