Video paylaşım sitesi YouTube avukatı aracılığıyla Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile CHP'li bazı milletvekilleri, YouTube'a erişim engelinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesine ayrı ayrı bireysel başvuruda bulunmuşlardı.

Başvuruları ele alan Anayasa Mahkemesi, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine, erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğine karar verdi.

Yüksek Mahkeme, gerekçe yazıldıktan sonra hak ihlalinin giderilmesi ve gereğinin yapılması için kararı, TİB ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına gönderecek.

YouTube, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan gizli Suriye görüşmesine ilişkin ses kaydının yayınlanmasının ardından 27 Mart'ta erişime kapatılmıştı.

HİLMİ OĞLU VE ÖCALAN İNCELEMESİ SONRAYA KALDI

Ergenekon davası tutuklusu Fatih Hilmioğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle 20 Şubat'ta tedbiren tahliyesine karar veren AYM, Hilmioğlu'nun konuya ilişkin bireysel başvurusunu esastan incelemeyi daha sonra sürdürecek. AYM,  PKK lideri Öcalan'ın, yazdığı kitaba basım aşamasındayken el konulması nedeniyle haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptığı başvuruyu da daha sonra incelemeyi sürdürecek.

 Anayasa Mahkemesi, Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan CHP'li vekil Mehmet Haberal'ın yurtdışına çıkma yasağının kaldırılması talebini dün reddetti.

 Ergenekon davasında 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından tahliyesine karar verilen Haberal, avukatları aracılığıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etmiş ancak bu talep reddedilmişti. Haberal bunun üzerine AYM'ye başvurmuştu.