ANTALYA, (DHA)


Serik Devlet Hastanesi'nde görevli pratisyen hekim Hüseyin Uysal, Hastane Başhekimi Dr. Ramazan Uyar tarafından görev yeri değişikliğiyle tehdit edildiğini ileri sürerek, 3 Eylül 2008'de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna ilişkin araştırma devam ederken, Başhekim Uyar'ın hastanede görevli diğer doktorların yanında kendisine ‘Rahatlık kıçınıza battı’ diyerek hakaret ettiğini iddia eden Dr. Uysal, 29 Ocak 2009'da bu kez Serik Sulh Ceza Mahkemesi'nde ‘hakaret’ davası açtı.

Başhekim Uyar ise hakkında açılan hakaret davasıyla ilgili, “Hastanede mesaisini doldurmadan maaş alan bir grup oluşmuş. Kendileri gelen hastalara müdahale etme zahmetinde bile bulunmuyor. Ben göreve geldikten sonra bu olayların üzerine gidince birtakım kişiler rahatsız oldu. Ben kendilerine, ‘Rahat batıyor mu’ dedim. Ama diğer ifadeyi kullanmadım. Bayanların bulunduğu bir ortamda böyle bir şeyi söylemem söz konusu değil” dedi.


CEZA ERTELENDİ
Uysal'ın açtığı hakaret davası geçen 16 Nisan'da sonuçlandı. Mahkeme, Başhekim Uyar'ın 3 ay 3 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına, daha önceden sabıkası bulunmadığından cezanın 5 yıl ertelenmesine karar verdi. Uyar, 5 yıl içinde başka bir ceza aldığı takdirde her iki cezanın toplamı kadar hapis yatacak.

Bu kararla adaletin yerini bulduğunu belirten Dr. Hüseyin Uysal şunları söyledi: “Bu olay olduktan sonra Başhekim Uyar, olayı inkar etmişti. Ancak mahkeme beni haklı bularak, kendisini cezalandırdı. O tarihte başhekimin böyle hakaret etmeyi kendinde bir hak olarak görmesi, bende büyük şaşkınlığa neden olmuştu. Şimdi adalet yerini buldu.”