Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ''canavarca hisle yeni doğmuş çocuğunu kasten öldürmek'' suçundan yargılanan tutuklu sanık Sezin Sevim ile avukatı Hüseyin Acurman katıldı.

Sanık avukatı Acurman, daha önceki duruşmalardaki savunmasını tekrar ettiğini belirterek, sanığın hakkında lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep etti.

Sön sözü sorulan ve gözyaşlarına hakim olamadığı görülen sanık Sevim ise ''Ben bilerek yapmadım'' dedi.

Verilen aranın kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın suç tarihinde 4 günlük bebeğini kasten öldürdüğüne hükmederek sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Sanığın duruşmadaki davranışlarını göz önünde bulunduran heyet, cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

Mahkeme Başkanı Yusuf Çoşkun'un talimatı ile sanık Sezin Sevim, kararının okunmasının ardından annesi Melek Sevim ile duruşma salonunda bir süre görüştü. Birbirlerine sarılan anne ile kızın gözyaşlarına hakim olamadıkları, anne Sevim'in kızını sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

Cumhuriyet Savcısı Erdal Yücel'in hazırladığı iddianamede, eşinden ayrı yaşayan Sezin Sevim'in 2009 yılında iş arkadaşıyla ilişkiye girdiği ve hamile kaldığı, 1 Ocak 2010'da dünyaya gelen bebeğini ise 4 Ocak 2010 tarihinde boğazını keserek, çöp konteynerine attığı belirtiliyordu.

Bebeğin babası olduğu DNA testi ile belirlenen Emin Fidan'ın ise savcıya verdiği ifadede Sezin Sevim'le birkaç kez ilişkiye girdiğini, olaydan 3-4 ay önce Sevim'den ayrıldığını, hamile olduğundan ve doğan bebekten haberinin olmadığını öne sürdüğü öğrenildi.



AA