FIRAT KESKİNKILIÇ

EDİRNE-Mahkemenin bekâret kontrolü için gönderdiği 15 yaşındaki kızı, kızın ve ailenin karşı çıkması üzerine muayene etmeyince hakkında dava açılan Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ilk duruşmada beraat etti.

Kırklareli’nde yaşayan 15 yaşındaki T.D., cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle savcılık kararıyla geçen ağustos ayında Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı’na gönderildi. Bir doçent ve araştırma görevlisi T.D.’yi muayene etmek istedi. Ancak T.D. ve annesi kabul etmedi. Bunun üzerine durum tutanağa geçirildi. 31 Ağustos günü T.D. mahkeme kararıyla yine Edirne’deki üniversiteye sevk edildi. Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ahmet Yılmaz da T.D. ve ailesinin karşı çıkması üzerine muayeneyi gerçekleştirmeyip tutanak tuttu.

Bir süre sonra Prof.Dr. Yılmaz hakkında Kırklareli Başsavcılığı, Edirne 4.Asliye Ceza Mahkemesi’ne ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan 1-3 yıl hapis istemiyle dava açtı. Dünkü ilk duruşmada savunma yapan Prof.Dr. Yılmaz, “Genital muayene için tarafıma gönderilen mağdureyi muayene etmek isteğimde kabul etmedi. Yakınları da aynı şekilde kabul etmediler. Hekim olarak yapacak başka bir şeyimiz yoktur” dedi.

Mahkeme ‘suç unsurları oluşmadığı’ gerekçesi ile beraatine karar verirken duruşmayı izleyen Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümit Biçer, “Aslında yargılanan iyi hekimlik değil, hasta haklarıydı. Ahmet hoca hasta haklarını savunarak iyi hekimlik değerlerinin hasta haklarıyla birlikte yürüdüğünü herkese anlattı” diye konuştu.







Radikal