Ankara 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tutuklu-hükümlülerinden gazeteci Erol Zavar, Ankara İnfaz Hakimliğine dilekçeyle başvurarak, kırmızı kalem, renkli kağıt, mektup zarfı gibi kırtasiye malzemelerinin kurum kantininde satılmadığını yönünde şikayette bulundu.

Ankara İnfaz Hakimliği, Zavar'ın şikayetini değerlendirdi.

Görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, Zavar'ın başvurusunun reddedilmesini istedi.

Cezaevi idaresi de İnfaz Hakimliğine konuya ilişkin görüşünü yolladı. Cezaevinden gönderilen cevapta, kurum kantininde kağıt, siyah kurşun kalem, siyah ve mavi pilot kalem ve tükenmez kalem ile çeşitli ebatlarda mektup zarfı satıldığı, bunlar dışında kırmızı tükenmez kalem, kırmızı kurşun kalem, renkli kağıt ve daksil gibi malzemelerin ise terör örgütü mensubu hükümlüler tarafından örgütsel içerikli yazı, doküman ve örgüte ait sembol ve bayrak yapımında kullanıldığı bilgisini verdi.

Bakanlıktan "kırmızı kalem" açıklaması

Ankara İnfaz Hakimliği, Zavar'ın şikayet talebinin reddine karar verdi. Hakimliğin kararında, “Kurum idaresinin işleminin güvenlik nedeniyle yapıldığı, usul ve yasaya uygun olduğu ve şikayeti gerektirecek bir durumun olmadığı” ifade edildi.

Zavar, bu karara, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itirazda bulundu. Mahkeme, itirazı reddetti.

19 KEZ AMELİYAT OLDU

Bugüne kadar 19 ameliyat geçiren Gazeteci Erol Zavar’dan 50’den fazla tümör alındı.

Hapishane koşullarında sağlık durumu kötüye giden Zavar’ın serbest bırakılması için ailesi ve insan hakları örgütleri defalarca girişimlerde bulunmuşlardı. Zavar bugüne kadar 19 kez ameliyat masasına yattı.

Bugüne kadar 50 tümör aldıran Zavar’ın serbest bırakılması talebiyle ailesi ve insan hakları örgütleri beş günlük açlık grevi eylemi yapmışlardı. Zavar’ın tedavisini sağlıklı koşullarda sürdürmesi için serbest bırakılması talebiyle kampanya başlatılmıştı. Kampanyanın etkisi ile 2004 yılında Zavar’ın hapishanede tedavisine başlanmıştı.



AA