Edirne Belediye Meclisi şehiriçi minibüslerine ek olarak tek biletle aktarmasız ulaşım sistemi kurması kararı aldı. Bunun üzerine şehiriçi taşımacılık yapan kooperatif, Edirne İdare Mahkemesi'ne başvurarak meclis kararının yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açtı.

Edirne İdare Mahkemesi meclis kararının önce yürütmenin durdurulması ardından iptaline karar verdi.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, mahkeme kararlarını yasal süresi içinde uygulamak yerine, yeni meclis kararları alarak idari yargının hükmünü etkisiz hale getirdi. Mahkemenin 13 kez verdiği iptal kararının hemen ardından yeni meclis kararları alarak mahkeme hükümlerini etkisiz hale getirmesi nedeniyle şehiriçi taşımacılık yapan kooperatif yöneticileri Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyuru üzerine 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Edirne 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan 7. duruşmaya tutuksuz sanık Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi katılmazken kendisini Avukatı Murat Kayasöken temsil etti. Başkan Sedefçi'den şikayetçi olan kooperatif yöneticileri Hakan Giyik, Sertan Oltendiken ve Ayhan Can ile avukatları katıldı.

Beraatını istedi

Edirne 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Yıldız Kandemir dosyada delillerin toplandığını söyleyerek sanık vekilinden son savunmasını istedi. Başkan Sedefçi'nin avukatı Murat Kayasöken, suç oluşmadığını ve müvekkilinin beraatını istedi.

Şikayetçi olan kooperatif yöneticileri ise belediyenin mahkeme kararırlarını zincirleme olarak uygulamadığını ve her defasında etkisiz kılmak için yeni meclis kararı aldığını söyleyerek cezalandırılmasına istedi.

Edirne 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Yıldız Kandemir dosyadaki delil durumuna göre, sanık Hamdi Sedefçi hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına hükmetti. Mahkeme Hakimi Kandemir ayrıca sanığın sabıka durumu, kişiliği, suç işleme eğilimi, geçmiş haline binaen cezasını 2 yıl süre imle erteledi.

Başka hapis cezaları da almıştı

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi daha önce 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından belediye ait arsanın spor tesisi olarak yapılması için açılan ihaleye fesat karıştırmak suçundan 4 yıl 2 ay, Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ise, şehiriçi içme suyu şebekesi ihalesine danışman alımı ihalesine fesat karıştırmak suçundan 4 yıl 2 ay, şehiriçi içme suyu şebekesi ihalesine fesat karıştırmak suçundan 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cnn Türk