Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, ''çocuğun cinsel istismarı'' suçundan tutuksuz yargılanan 1991 doğumlu S.T ile ''çocuğun cinsel istismarına yardım etme'' suçundan haklarında dava açılan annesi Ç.T. ve babası Y.T. ile 1994 doğumlu mağdur Y.G'nin babası N.G. ile annesi M.G. katılmadı.

Sanık avukatları, geçmiş duruşmalardaki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, müvekkillerinin beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık ve mağdurun anne ve babaları Ç.T, Y.T, Y.G. ve M.G'nin birlikte kaçan sanık ile mağdurun gayriresmi olarak birlikte yaşamalarına razı olmak durumunda kaldıklarına hükmederek, Roman olan kişilerin yaşam biçimleri ve sosyal kültürel durumları gözetildiğinde suç kastıyla hareket etmedikleri anlaşıldığından beraatlarına karar verdi.

Olay tarihinde 12 yaşındaki Y.G'nin rızasıyla birçok kez cinsel ilişkiye girdiği anlaşılan sanık S.T'ye ise ''çocuğun cinsel istismarı'' suçundan 8 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, zincirleme suç nedeniyle cezayı 4'te bir oranında artırarak 10 yıla yükseltti.

2006 yılı Kasım ayındaki olay tarihinde 15 yaşından gün almamış olan 1991 doğumlu S.T'nin cezasını 5 yıla düşüren mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezayı 4 yıl 2 aya indirdi.

Yargıtay'ın cezayı onaması durumunda S.T, cezaevine konulacak.

Cumhuriyet Savcısı Ali Çoban tarafından hazırlanan iddianamede 2006 yılı kasım ayında suç tarihinde 14 yaşında olan S.T'nin olay tarihinde 12 yaşındaki Y.G. ile ailelerinin ''hukuken geçerliliği olmayan rızası'' sonucu evlenip karı-koca hayatı yaşadıkları anlatılıyor.




aa