İstanbul'da yaşanan bir olayda bir Diyanet personeli çalıştığı kuruma yönelik aşağılayıcı ifadeler için bir yazı yazmış ve bu yazı 9.10.2013 tarihinde bir internet sitesinde yayımlanmıştır.

18.11.2013 tarihinde soruşturmacı görevlendirilmiş, 20.12.2013 tarihinde soruşturmaya başlanmıştır. Soruşturma sonrasında, Diyanet personeline 1 yıl süreyle kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmiştir.

657'de yer alan hüküm gereğince, disiplin cezasına konu fiilin öğrenildiği tarihten itibaren 1 ay içinde soruşturmaya başlanılması zorunludur.

Cezanın iptali için açılan davada, cezaya konu yazının öğrenildiği tarihten itibaren 1 ay içinde soruşturmaya başlanmadığı gerekçesiyle, idare mahkemesince, ceza iptal edilmiştir.

Diyanet'in temyiz etmesi üzerine dosyayı görüşen Danıştay 5. Dairesi önemli bir karar vermiştir. Mahkeme heyeti, Diyanet İşleri Başkanlığının 30.10.2013 tarihinde disiplin soruşturmasına başlanması yönündeki yazıyı temel alarak, 1 aylık zamanaşımı süresi içinde soruşturmaya başlandığına karar vermiş ve idare mahkemesi kararını iptal etmiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI