Kampanya düzenleyerek yardım toplama izni Bakanlar Kurulu tarafından kaldırılan Kimse Yok mu Derneği'ne Danıştay’dan iyi haber geldi.

Danıştay, Kimse Yok Mu Derneği ile ilgili Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Danıştay’a yapılan müracaatta derneğin, izin almadan yardım toplama yetkisine sahip olabilecek tüm şartları fazlasıyla taşımasına rağmen yapılan uygulamanın iyi niyet taşımadığı kaydedilmişti. Aynı müracaatta, bürokratik engellerin aşılması için ‘izin alamadan yardım toplama’ yetkisinin kamu yararı açısından önemli olduğu vurgulanmıştı.

Kimse Yok Mu başvurusunda söz konusu Bakanlar Kurulu kararında, kamu yararının gözetilmediğine de dikkat çekerek müfettişlerin yaptığı incelemelerde, derneğin geçmiş yıllara ait tüm faaliyetlerinin gözden geçirildiği ve şikâyete ilişkin hiçbir bulguya rastlanılmadığı ifade edilmişti.

Bu bilgiler ışığında Kimse Yok Mu Derneği hakkında alınan karar Danıştay tarafından bugün iptal edildi.

İSMAİL CİNGÖZ: BU YÖNDE BİR KARAR ULAŞMADI

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, bu haberi doğrulamayarak kendilerine bu yönde bir kararın ulaşmadığını söyledi. Cingöz, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Danıştayın KYM hakkında Bakanlar Kurulunun almış olduğu kararını iptal ettiği haberleri medya ve sosyal medyada yer almakta. Kimse Yok Mu derneği olarak bu konuda bize veya avukatlarımıza ulaşmış bir bilgi veya belge bulunmamaktadır. İnşallah böylesi bir iptal kararı en büyük arzumuzdur ve derneğimize yönelik bu mağduriyetler bir an önce son bulur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: ROTAHABER