İran uyruklu Pari Nakzad Kanjin'i, psikolojik rahatsızlığı olan kardeşini iyileştireceğini söyleyerek dolandırdığı iddiasıyla yargılanan medyum Mustafa Kılıç, 9 bin 300 TL para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mustafa Kılıç'ın avukatı Ömer Budak Ulusoy ile şikayetçi Pari Nakzad Kanjin katıldı. Duruşmada, söz alan şikayetçi Kanjin, önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı Ulusoy da mütalanın delillere dayanmadığını savunarak, müvekkilinin beratını talep etti. Kararını açıklayan hakim Ahmet Duymaz, medyum olduğunu iddia eden sanığın, suç tarihinde bir televizyon kanalında yaptığı programda her türlü rahatsızlığı iyileştirebileceğini iddia ettiğini anlattı.

Sanığın kendisiyle irtibat kuran şikayetçiyi hasta olan kız kardeşini iyileştireceğini vaat ederek toplam 5 bin 700 avro dolandırdığını belirten hakim Duymaz, sanık Mustafa Kılıç'ı ''dolandırıcılık'' suçundan 1 yıl hapis ve 2 bin TL adli para cezasına çarptırdı.
Hakim Duymaz, sanığın sabıkasız oluşunu göz önüne alarak 1 yıllık hapis cezasını 7 bin 300 TL para cezasına çevirdi. Sanık Mustafa Kılıç hakkında toplam 9 bin 300 TL para cezası verildi.

Şikayetçinin zararının giderilmediğini, ayrıca sanık hakkında benzer nitelikli sürmekte olan davalar olduğunu belirten hakim Ahmet Duymaz, sanığa verilen cezanın ertelenmesi halinde bir daha suç işlemekten çekineceğine dair kanaat oluşmadığından hükmün açıklanmasının ertelenmesine yer olmadığını bildirdi.

KANJİN: ''BU KARARI TEMYİZE GÖTÜRECEĞİM''
İran uyruklu Pari Nakzad Kanjin, duruşmadan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanığa daha ağır bir cezanın verilmesini beklediğini belirterek, ''Kuran ve dini kullanan ve bu kadar çok insanı dolandıran kişiye 1 yıl hapis cezasının verilmesi ve onun da paraya çevrilmesi çok küçük bir ceza oldu. Bu kararı temyize götüreceğim, itiraz edeceğim. Daha büyük, ağır ceza almasını isteyeceğim'' dedi.

Mustafa Kılıç'ın 2009'da çıktığı televizyon programında ''Ölümden hariç her şeye çare var, ben doktorların çare bulamadıkları hastalıklara çare buluyorum'' dediğini ileri süren Kanjin, şunları söyledi:

''Kılıç'ı İran'dan telefonla aradım. Kız kardeşimin rahatsız olduğunu söyledim. Kılıç bana 'Bu iş çok farklı bana para göndermen lazım' dedi. Televizyona çıkan adamı, araştırmışlardır herhalde, dolandırmaz diye düşündüm. Ben de toplam 5 bin 700 avro gönderdim. Makbuzları var elimde. Parayı aldı, bizimle hiç görüşmedi. Zaten ilkokul mezunu birisi, bir şey yapamazdı. Bizi dolandırdı. Bu insan hala birçok insana zarar veriyor.''



AA