Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Ziraat Bankası’nın Avukatı Aliye Kader, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Avukatı Nurşen Yeraltı ve Vural katıldı.

Avukat Vural, söz konusu Başbakanlık genelgesinin, tavsiye niteliğinde ve kamu çalışanlarının, bankalardan aldığı promosyonla ilgili bir bütünlük sağlamaya yönelik düzenleyici bir genelge olduğunu söyledi.

Bu genelgenin gerekçe gösterilerek emeklilere promosyon verilmemesinin hukuka aykırı olduğunu savunan Vural, “Promosyon sadece kamu çalışanlarına değil, özel sektör çalışanlarına da verilmektedir. Temeli de maaş ve ücrettir. Bende emekli olarak maaş ve ücret alıyorum. Anayasal eşitlik doğrultusunda davamızın kabulüne karar verilsin” dedi.

Davalı avukatları ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Hakim Lalehan Semercioğlu, temyiz yolunu açık bırakarak, davanın reddine karar verdi. Kararı değerlendiren Avukat Sedat Vural, kararı temyiz edeceğini belirterek Yargıtay tarafından bozulacağını umduğunu söyledi.

Sedat Vural, aylık aldığı bankadan kendisine de “promosyon” parası ödenmesi talebiyle dava açmış, Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, söz konusu davada, idari yargının görevli olduğu gerekçesiyle davayı reddetmişti.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi ise Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararını bozmuştu.


GENÇ BARO