Kars Kafkas Üniversitesi Öğrenci Derneği (KAU-ÖDER) tarafından, kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile birlikte organize edilerek 15 Şubat, 8 Mart ve 21 Mart 2010 tarihlerinde yapılan gösteri ve basın açıklamalarında bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı, polis kamerasıyla tespit edilen Mardinli Ahmet G. (26), tutuklu yargılandığı Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'övücü mahiyette' PKK'nın propagandasını 8 kez yaptığı gerekçesi ile 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi ile TCK 314-2 kapsamında 'Terör Örgütü PKK Üyesi' olmak suçlarından 13.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) 15 Şubat, 8 Mart ve 21 Mart 2010 tarihlerinde yapılan gösteri ve basın açıklamalarında Emniyet Müdürlüğü TEM'de görevli polis memurlarının kameralı görüntü tespitleri üzerine KAU-ÖDER tarafından 15 Şubat, 8 Mart ve 21 Mart 2009 tarihlerinde yapılan gösteri ve basın açıklamalarında 'AKP sabrımızı taşırma, bizi dağa çıkarma', 'DTP' ye uzanan eller kırılsın', 'Dişe diş kana kan, seninleyiz Öcalan' sloganı attığı polis kamerası ile tespit edilerek Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden üç öğretim görevlisinin 'Görüntülerde slogan atan kişinin Ahmet G. olduğu' yönünde verilen bilirkişi raporu üzerine suçlu bulunan Kars Kafkas Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ahmet G. (26), 15 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmedi. Ahmet G., "Bir öğrenci olarak diyorum ki, terör örgütü üyesi değilim, yasa dışı gösterilere katılmadım, herhangi bir yasadışı slogan atmadım, cumhuriyet savcısının ceza yönünde verdiği mütalaayı kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu Ahmet G.'yi bölücü ter örgütünün amaç, eylem ve talimatları doğrultusunda PKK'yı 'övücü mahiyette' PKK'nın propagandasını 8 kez yaptığı gerekçesi ile 3712 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7-2 maddesi ile TCK 314-2 kapsamında 'Terör Örgütü PKK Üyesi' olmak suçlarından 13.5 yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme verilen hükümle birlikte Ahmet G.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Temyiz edilen dosya Yargıtay'a gönderildi.



İHA