Şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanmak isteyen ve dava açan karısını sokak ortasında bıçaklayan kocaya, “6 ay eşine şiddet ve korkuya yönelik davranışlarda bulunmama, alkol ve uyuşturucu madde alarak ortak kullanılan eve gelmeme, evde bu maddeleri kullanmama” cezası verildi. Kararı değerlendiren iki çocuk annesi Sevda Kantekin, “Karara, komik diyeceğim ama olmuyor” dedi.

Mahkemenin, boşanma davası açmış olan Sevda Kantekin’i koruma adına verdiği kararda şu ifadelere yer verildi:

“İhbar olunan eş olan Bilal Kantekin’in, mağdur Sevda Kantekin’e 6 ay süreyle şiddete veya korkuya yönelik davranışlarda bulunmaması, alkollü ve uyuşturucu madde almış olarak ortak kullanılan alana gelmemesi, ortak kullanılan alanda alkol ile uyuşturucu almaması, eşini ve aynı çatı altında yaşadığı diğer aile bireylerini iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesi, bu kararlara uymadığı takdirde hapis cezası verilmesi.”

Mahkemenin verdiği kararın komik olduğunu söyleyen Sevda Kantekin şunları söyledi:

“Mahkeme beni bıçaklayan eşime beni 6 ay dövmeme cezası verdi. Yani 6 aydan sonra ne olacak. Beni dövmesi için izin mi veriliyor? Bu nasıl ceza anlamadım. Mahkeme, verdiği kararda açıkça, ‘6 ay sonra eşine istediğini yapabilirsin’ diyor. Ayrıca, benim eşim uyuşturucu ve alkol almıyor buna rağmen alkol ve uyuşturucu aldığı zaman ortak kullanım alanına gelmeme cezası verilmiş. Zaten kocam alkol ve uyuşturucu almadan bana şiddet uyguluyor. ‘Telefonda tehdit etmeme’ uyarı ve cezasına ise hiç uymuyor. Sürekli telefon açıp çocukları bahane ederek beni ve ailemi tehdit ediyor.”


Cumhuriyet