Bursa- Cesedine ulaşılamayan küçük çocuğun dosyası ise mahkeme tarafından tefrik edildi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında "hamile olduğu bilinen kadını öldürmek" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık İhsan Ayan (23) son kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya sanığın yakınları ile avukatı ve ölen kadının eşi Harun Algan, kardeşleri Mustafa ve Talet Akbulut katıldı.

Tutuklu sanık Ayan, son sözünde, "Çok pişman ve üzgünüm. Çünkü bir cana kıydım. Yapmayacağım bir olay başıma geldi. Mahkemenin takdirine sığınıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık İhsan Ayan’a "hamile olduğu bilinen kadını öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, ayrıca cesedine ulaşılamayan küçük Gökhan’ın dosyasının tefrik edilmesine karar vererek duruşmayı bitirdi.

Sanık ve maktul yakınları arısında gerginlik

Duruşma çıkışı sanık ve maktul yakınları arasında çıkan gerginliği polis güçlükle engelledi.

Öldürülen Leyla Algan’ın eşi Harun Algan, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin kararına saygı duyduğunu ifade ederek, "Yıllardır fabrikada işçi olarak çalışıyorum ve eşimin her türlü isteğini yerine getirdim.

Olayın ardından çocuklarım yetiştirme yurduna verildi. Onlarla görüşemiyorum. Ben maddi ve manevi olarak bu olayın peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

Ölen kadının ağabeyleri Talet ve Mustafa Akbulut ise yaşanan cinayetin bir kişi tarafından işlenmiş olamayacağını öne sürerek, olaya karışan herkesin cezalandırılmasını istediler.

Cesedi bulunamayan küçük Gökhan’ın da hala yaşadığını iddia eden Mastafa Akbulut, "Eğer Gökhan öldürülmüş olsaydı cesedi annesinin yanında olurdu. Biz Gökhan’ın yaşadığını düşünüyoruz. Umarım bir an önce bulunur" dedi.

Olay

Bursa’nın Gürsu ilçesinde, Kasım 2010’da 4 aylık hamile 28 yaşındaki Leyla Algan dere yatağında boğularak öldürülmüş halde bulunmuş, dereye atıldığı iddia edilen 1,5 yaşındaki oğlu Gökhan’ın ise tüm aramalara rağmen izine rastlanamamıştı. Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, ev sahibinin oğlu İhsan Ayan’ı gözaltına almıştı. Ayan, savcılıktaki ifadesinde, cinayeti işlediğini itiraf etmişti.


AA