Hakan Devrim Bahadır (30), darp ettiği kişinin şikayeti üzerine yargılandığı davada 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Zonguldak 1. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, ilgili kanun ile kişinin tercihi doğrultusunda hapis cezasını kamu hizmetinde çalışmaya dönüştürdü.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce hakkında verilen tedbire uyup uymadığı takip edilen Bahadır, 3 ay 15 günü kamu hizmetinde çalışarak cezasını tamamlayacak.

Bahadır, AA muhabirine, mahkemenin kendisine hapis ve kamu cezası arasında tercih sunduğunu, kamuda çalışmayı kabul etmesinin ardından ilköğretim okulunda görevlendirildiğini söyledi.

Cezası kapsamında ilköğretim okulunun günlük temizliğinin yanı sıra çeşitli işlere de yardım ettiğini anlatan Bahadır, şöyle konuştu.

"Kamu cezamı karıştığım bir kavga nedeniyle aldım. Mahkemeye çıktığımda bana seçenek sundular. Hapis yerine ilköğretim okulunda cezamı çekmekten mutluyum. Okulda temizlik işlerinin yanı sıra elimden ne gelirse yardımcı oluyorum. Cezaevine girseydim ailem büyük sıkıntılar çekebilirdi. Şimdi ise evime ve işime de giderek topluma faydalı birey olarak cezamı çekebiliyorum."