Konya'da ortak intihar kararı aldıktan sonra yasak aşk yaşadığı şahsı öldüren ve intihar edemeden yakalanan kadın yargılandığı mahkemede, kasten adam öldürme suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 6 Temmuz 2010 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Yörünge Siteleri 10. Blok 1. Giriş 6'ıncı katta meydana gelmişti. İddiaya göre, adliyede memur olan 4 çocuk babası Ziya Hopa (34) ile sevgilisi 3 çocuk annesi Reyhan A. (34), ortak arkadaşları A.T.'nin evinde intihar kararı aldı. Sevgilisine, "Ben sana ateş edemem. Sana kıyamam. Sen bana ateş et. Kalan enerjimle de ben sana ateş ederim" dediği öğrenilen Ziya Hopa tüfeğin namlusunu kalbine dayadı. Reyhan A. ise, sevgilisiyle birlikte tuttuğu tüfeğin tetiğine basarak Ziya Hopa'yı öldürdü.

Olayın şokuyla Reyhan A. 6. katın balkonundan kendisini atmak isterken arkadaşı tarafından kurtarıldı.

"O ÖLDÜ, BENİM ÖLÜMÜM GERÇEKLEŞMEDİ"
Çıkarıldığı mahkemede kasten adam öldürme suçundan tutuklanan Reyhan A.'nın yargılanmasına başlandı. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Reyhan A., müşteki Mehmet Ali Hopa ile taraf avukatları katıldı.

Müşteki Hopa, oğlunu kasten öldürdüğünü iddia ettiği Reyhan A.'dan şikayetçi oldu. Müşteki avukatı da Reyhan A.'ya kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Mahkeme heyetine karar duruşmasında da ifade veren zanlı Reyhan A.," Biz Ziya ile birbirimizi seviyorduk, ancak ailelerimizin bunu onaylamayacağını bildiğimiz için, hayatı bu şekilde sürdürmek istemedik, intihar etmeye karar verdik. Onun ölümü gerçekleşti ama benim ölümüm gerçekleşmedi. Ben bir şey yapmadım, sadece bize yaşama hakkı tanınmadı" şeklinde konuştu.

25 YIL YEDİ, BEN NE SUÇ İŞLEDİM DEDİ
Esasa ilişkin mütalaasını veren savcı, sanığın öldürme suçunu işlediğini bu nedenle hakkında TCK 81/1 maddesi gereğince kasten adam öldürmekten ceza verilmesini talep etti.

Mütalaaya katılmayan sanık avukatı da müvekkilinin cinayeti işlemediğini savunarak, hakkında beraat kararı verilmesini mahkemenin aksini düşündüğü takdirde tüm iyi hallerin uygulanmasını istedi. Son sözü sorulan sanık Reyhan A.,"Pişmanım beraatımı istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti sanık Reyhan A.'nın kasten adam öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle müebbet hapis cezası verdiklerini fakat takdiri indirim haklarını kullanarak bu cezayı 25 yıla düşürdüklerini açıkladı. Kararı duyan sanık Reyhan A., "Ben ne suç işledim de, bu cezayı veriyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Zanlı, daha önceki ifadesinde "Ziya bana kıyamadı, tetiği bana çektirdi" demişti.




İHA