Başka illerde yargılandıkları davalar kapsamında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen talimat duruşmalarına, Ayna ve Demirtaş katılmazken, avukatları duruşmalarda hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, sanıklar Ayna ve Demirtaş'ın zorla getirilme emirlerine, 7 Nisan 2010 tarihinde verilen cevapta, BDP Genel Merkezi'nde bulunmadıkları anlaşılan bu kişilere zorla getirme kararının tebliğ edilemediğinin bildirildiğini aktardı.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, sanıklar hakkındaki zorla günsüz getirme kararı dikkate alınıp, yasal ihtarat da yapılarak yeniden zorla getirme müzekkeresi çıkartılmasını talep etti.

Mahkeme, Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş hakkında, CMK'nın 146. ve 199. maddelerine göre günsüz zorla getirme emri çıkartıldığından, bu emrin yerine getirilmesi için yeniden müzekkere yazılmasına, günsüz zorla getirme müzekkeresinin yerine getirilmemesi halinde görevliler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı ihtaratının müzekkereye eklenmesine karar verdi.

Müzekkerenin yerine getirilmemesi halinde yerine getirmekle sorumlu görevlilerin isimlerinin mahkemeye bildirilmesinin istenmesine karar veren mahkeme, duruşmaları 10 Haziran 2010 tarihine erteledi.

"Terör örgütünün propagandasını yaptıkları" iddiasıyla Demirtaş Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Ayna ise Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.

Cnn Türk