ÖDEMİŞ (AHT)


Amcasını öldüren Hasan Gökçe'nin 8 ay içinde tahliye edilmesi üzerine suç ortağı Osman Dönmez'le birlikte Gökçe Ailesi'nin 3 ferdini öldüren Kadir Aydın 3 kez müebbet hapse mahkum oldu. Mahkeme, suç ortağı olan ve olaydan sonra 5 yıl kaçan Osman Dönmez'e ise 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi. Kadir Aydın, Hasan Gökçe'yi öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı diğer davada da müebbet hapse mahkum olmuştu.

NEFSİ MÜDAFAA DİYE BIRAKTILAR

İzmir'in Ödemiş İlçesi Kaymakçı Beldesi'ne bağlı Uzundere Köyü'nde oturan Hasan Dönmez, 2004 yılında tarla tapusunu kaybettiği gerekçesiyle eşi Sevgi Dönmez'i döverek evden kovdu. Bunun üzerine genç kadının ağabeyi 32 yaşındaki Hasan Gökçe, Hasan Dönmez'i köy meydanında çıkan tartışma sırasında tabancayla öldürdü. Olaydan sonra 8 ay tutuklu kalan Hasan Gökçe, "nefsi müdafaa" gerekçesiyle tahliye edildi ve köyüne döndü.

DEHŞET SAÇTI

Bunun üzerine Dönmez'in akrabası Kadir Aydın (51) intikam planları yapmaya başladı. Aydın, 29 Aralık 2005'te Hasan Gökçe'nin, ağabeyi Süleyman Gökçe (37), kuzenleri Nurettin Gökçe (38) ve Ercan Gökçe (32) ile birlikte Kaymakçı Beldesi'ne gittiğini öğrenince harekete geçti. İddiaya göre Aydın, belde girişinde motosikletle kendisine yaklaşan Ercan Gökçe'ye pompalı tüfekle ateş etti. Hareket halindeki motosiklette başına isabet eden domdom kurşunlarıyla yere düşen Ercan Gökçe olay yerinde hayatını kaybetti.

3 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRDÜLER

Daha sonra belde merkezine giden Aydın, arkadaşı Osman Dönmez ile birlikte belediye binasının arkasındaki pazar yerinde bulunan kahvehanenin önündeki Süleyman Gökçe'yi ve içeride oturan kardeşi Hasan Gökçe ile kuzeni Nurettin Gökçe'yi başlarından vurarak öldürdü. Kahvedekilere amcasının intikamını aldığını söyleyen Kadir Aydın, Kaymakçı Jandarma Karakolu'na giderek teslim oldu. Aydın, ifadesinde "Amcamın katilinin kısa sürede tahliye edilmesini içime sindiremedim" dedi. Kadir Aydın, olayda suç ortağının Osman Dönmez olduğunu da daha sonra itiraf etti. Cinayetten sonra 5 yıl kaçan Osman Dönmez de, geçtiğimiz yıl yakalandı.

DÖNMEZ'İN AVUKATI BERAAT İSTEDİ

Kadir Aydın ve Osman Dönmez'in, Gökçe ailesinden 3 kişiyi öldürülmesiyle ilgili karar duruşması Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, işlediği cinayetten sonra yaklaşık 5 yıl firar eden Osman Dönmez, hiçbir suçu olmadığını, Kadir Aydın'ın kendisine iftira attığını söyleyerek beraatini istedi. Dönmez'in avukatları da müvekkillerinin tek suçunun arandığını bilmediği halde uzun süre kaçak olarak yaşaması olduğunu ifade edip beraat ve tahliyesini talep etti.

ÜÇ AYRI MÜEBBET

Sanıkların ve avukatlarının dinlenmesinin ardından Kadir Aydın 3 ayrı cinayetten 3 defa ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. Sanığın iyi hali göz önünde bulundurularak bu cezası 3 kez müebbet hapse çevrildi. Osman Dönmez'in ise tasarlayarak adam öldürme suçundan 3 defa ağırlaştırışmış müebbet ve 22 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Dönmez'in cezasında, 5 yıl boyunca kaçtığı için indirim uygulanmadı.

DAHA ÖNCE 1 MÜEBBET ALMIŞTI

Kadir Aydın, belde girişinde Ercan Gökçe'yi öldürmesi nedeniyle yargılandığı ayrı bir davada müebbet hapse mahkum olmuştu.