İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, dava dosyasının yer aldığı 184 ek klasörün dijital ortama aktarılması tamamlandı.

Buna göre, 1 No'lu klasörde, Taraf gazetesinde, "Balyoz Darbe Planı" başlıklı haberin yayımlanmasının ardından yaşanan süreç anlatılırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan fezlekeye yer verildi.

Ek klasörlerde, arama, el koyma kararları, sanıklardan elde edilen deliller, ifadeleri, yakalama kararları gibi Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı ile yapılan yazışmalar ve gönderilen belgeler bulunuyor.

"Sakal", "Çarşaf", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlar, bilirkişi raporlarının da yer aldığı klasörlerde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ülkemizde bugüne kadar meydana gelen darbeler ve darbe sürçleri ile Balyoz Darbe Planı arasındaki benzerliklere ilişkin 10 sayfalık yazı da yer alıyor.

Bu arada, 196 sanıklı davanın ek klasörleri avukatlara dağıtıldı.

Mahkemenin kararı bekleniyor

77'si muvazzaf 102 sanık hakkında çıkarılan yakalama kararının üzerinden 11 gün geçti.

Mahkemenin, Yüksek Askeri Şura öncesi itirazları karara bağlaması bekleniyordu, ama olmadı.

İtirazların karara bağlanabilmesi için, 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne reddi hakim talebinde bulunan sanıkların dosyalarının 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşması ve soruşturma savcısının mütalaasını vermesi gerekiyor.

11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden çıkacak karar, Yüksek Askeri Şura'da alınacak kararları doğrudan etkileyecek.

Yakalama kararlarına itirazlar reddedilirse, terfi bekleyen sanık komutanlar bu şanslarını kaybedecek ve 102 sanık tutuklanacak.

"Balyoz" davasına bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yakalama kararı çıkardığı isimlerden yalnızca 2'si gözaltında.

Afyon'da gözaltına alınan emekli Albay Ahmet Şentürk'ün de İstanbul'a getirilmesi bekleniyor.

Doğan bir süre daha hastanede


Bodrum'da gözaltına alınan emekli Orgeneral Çetin Doğan ise hastanede tedavi görüyor.

Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, yaptığı yazılı açıklamada, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 9 gündür tedavi altında bulunan Doğan'ın sabah saatlerinde yapılan ultrasonografisinde safra kesinde 11 milimetre boyutlarında taş olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Açıklamada, söz konusu durumun çok ciddi bir sağlık sorunu olmadığı ancak Doğan'ın 2 ay arayla geçirmiş olduğu anjiyolarda verilen yoğun ilaçlar nedeniyle böbreklerinde birinci derecede bozukluklar meydana geldiği, bu durumun Doğan'ın yaşı nedeniyle doktorlar tarafından ciddiyetle takip edilen bir rahatsızlık olarak nitelendirildiği kaydedildi.



Cnn Türk