Açılan bir dava üzerine, mahkeme heyeti, ilan şartları arasında yer alan "Doçentliğini Coğrafya Eğitimi alanında olmuş olmak. Siyasi Coğrafya ile ilgili eseri bulunmak" şartının, 2547 sayılı Kanunun "Doçentliğe Atama" başlıklı 25. maddesinin son fıkrasında yer alan "Üniversiteler, doçentlik kadrosuna atama için, Yükseköğretim Kurulunun onayını almak suretiyle, münhasıran bilimsel kaliteyi arttırmak amacına yönelik olarak, bilim disiplinleri arasındaki farklılıkları da göz önünde bulundurarak, objektif ve denetlenebilir nitelikte ek koşullar belirleyebilirler." şartına aykırı olduğuna karar verdi.


Mahkeme heyeti, yapılan savunmada bu şartın, ilköğretim bölümü, sosyal bilimler anabilim dalının akademik ihtiyacından kaynaklandığına dair somut bilgi, belge, istek yazısı veyahut verinin dava dosyasında bulunmadığına dikkat çekti.

İşte Mahkeme kararı

Bu yazının tüm hakları memurlar.net'e aittir. "www.memurlar.net" biçiminde bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

Memurlar.Net - Özel