AA

SAMSUN - Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, birlikte yaşadığı Ali Köçek'i üzerine kızgın yağ döküp bıçaklayarak öldürme suçlamasıyla tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Seda Ateş ile olaya karıştığı iddia edilen, ölenin birlikte yaşadığı diğer kadınlar Şerife Kabadayı ile Songül Çamoğlu'nun tutuksuz yargılanmasına devam edildi.

Tüm sanıkların hazır bulunduğu duruşmaya Ali Köçek'in babası Mehmet Köçek de katıldı.

Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan kadın, cinayeti Ali Köçek'in birlikte olduğu iki kadının baskısı sonucu işlediği yönündeki savunmasını tekrarladı.

Ali Köçek'in kendisini sürekli dövdüğünü iddia eden sanık, şunları söyledi:

''Ali beni sürekli dövüp ters ilişkiye giriyordu. Bundan oldukça rahatsız oldum. Aynı evi paylaştığımız Ali'nin yine birlikte olduğu Songül Kaya ve Şerife Karadayı da aynı şekilde Ali tarafından dövülüyordu. Bu kadınlar bana plan yapıp Ali'yi birlikte öldürmek istediklerini söylemişti. Ayrıca bunu namusun için yaptım. Ancak bundan da çok pişman oldum.''

Tutuksuz sanıklar Kabadayı ve Çamoğlu, olayla ilgileri bulunmadığını belirterek, beraatlarini istedi.

Baba Mehmet Köçek, sanıklardan sadece Seda Ateş'ten şikayetçi olduğunu ifade ederek, ''Seda Ateş'in en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Seda Ateş'i suçu ''ağır tahrik altında işlediğine'' kanaat getirerek 15 yıl hapse mahkum etti, diğer sanıklar Kabadayı ve Çamoğlu'nun delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.

Samsun'da, 12 Haziran 2009'da, Seda Ateş, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde birlikte yaşadığı Ali Köçek'i üzerine ocaktaki kızartma tavasında bulunan kızgın yağı döküp ardından bıçakla yaralamıştı. Ali Köçek, 2 hafta sonra hastanede yaşamını yitirmişti.