Durmuş SEVİNDİK

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, para cezasına ilişkin ödeme emri çıkardığı Demirköse, dilekçe ile yeniden Yargıtay’a başvurarak kararın bozulmasını talep etti. 3 çocuk babası Ahmet Yaşar Demirköse, 2008’de eşi 59 yaşındaki Hikmet Demirköse ile birlikte oturduğu evinde sözünü dinlemediği gerekçesiyle kızı Elif Karahan’a tokat attı. 

Hastaneden, ’Basit tıbbi tedaviyle iyileşir’ şeklinde yaralandığına dair rapor alan Elif Karahan, babası hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Zonguldak 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ahmet Yaşar Demirköse, 25 Kasım 2008’deki son duruşmada 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Bu olayın ardından 2 yıl önce evden ayrılan Elif Karahan’ın, 1.5 ay önce evlendiği belirtildi.

PARAYI ÖDEMEZSE HAPİS YATACAK
Ahmet Yaşar Demirköse, Yargıtay’a başvurarak karara itiraz etti. Ancak Yargıtay 2’nci Ceza Dairesi de mahkemenin kararını onadı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay’ın kararı üzerine Ahmet Yaşar Demirköse’ye, ’Para cezası ödeme emri’ çıkardı. Geçen cuma günü kendisine tebliğ edilen ödeme emrinde, söz konusu para cezasının tamamını veya üçte birini tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içinde ödemediği takdirde 1 ay hapis yatacağı belirtilen Demirköse, bugün savcılık ve mahkeme kaleminden bilgi aldı.

YARGITAY’IN KARARINA İTİRAZ ETTİ
Demirköse ayrıca Yargıtay Başkanlığı’na sunulmak üzere Zonguldak 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’ne de onama kararının bozulması talebiyle yeni bir dilekçe verdi. Dilekçesinde, para cezasını veren Zonguldak 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi hakiminin kadın olduğuna dikkat çeken Demirköse, hakimin kendisi ve şahitleri yeterince dinlemediğini, kızının sözlerini dikkate alarak karar verdiğini ileri sürdü. Kızının bu olayın ardından 2 yıl önce evden ayrıldığını, 1.5 ay önce de evlendiğini söyleyen Demirköse, dilekçesinde şunları söyledi:

"Söz konusu davada şahsıma büyük haksızlık yapılmıştır. Kızım 12 yıldır bana, annesine ve ağabeyine ağır beddua ve küfürlerde bulunmaktaydı. Son derece başına buyruktu. Davaya konu olan olay günü de basit nedenlerden dolayı kavga ve tartışma çıkartmıştı. Şahsıma, annesine, ağabeyine ağır hakaret etmişti. İkaz ettiğim halde dinlemedi ve içinde bulunduğum haleti ruhiye içinde kendisine bir tokat attım. 

Annesi ve ağabeyi mahkemedeki ifadelerinde söylediklerimin doğruluğunu teyit etmişlerdir. Ancak bu husus mahkeme hakimi tarafından dikkate alınmamıştır. Şahsıma haksızlık yapılarak verilen 3 bin liralık para cezası benim için büyük bir cezadır. Emekliyim. 900 TL emekli maaşımla kıt kanaat geçinmekteyim. Bu nedenle onama kararının kaldırılarak bozulmasına karar verimesini talep ediyorum."

’TOKAT ATTIM, PAHALIYA MAL OLDU’
Adliye çıkışı DHA’ya konuşan Demirköse, yüzde yüz haklı olduğuna inandığını söyledi. Ahmet Yaşar Demirköse, "Hiçbir anne baba evladının kötü olmasını istemez. Artık sabredemedim, bir tokat attım. Bu da bana pahalıya mal oldu. Asilik var, ağzından çıkanı kulakları duymuyor. Mahkemenin kararı ağır ve haksız. Bunun düzeltilmesini istiyorum" dedi. (DHA)